Category Archives: Ко је ко у МУП?

Случај Владимир Тинтор

tintor-stevanovicБити полицајац жеља је многих младих у Србији. Они најчешће бирају тај посао јер га воле и о томе сањају читав живот. Има и оних који су у тој служби залутали. Такви на посао гледају као на нужно зло и место на којем имају обезбеђену плату и одређене привилегије. На жалост по њих, привилегија нема, то су стереотипи којих се треба решити.

Ко је Дијана Хркаловић?

Дијана Хркаловић

БЕОГРАД – Кадар напредњака Дијана Хркаловић (28) постављена за секретара Управе криминалистичке полиције с функције заменика шефа кабинета министра полиције, на коју је дошла без дана стажа.

Дијана Хркаловић (28), секретар Управе криминалистичке полиције МУП и бивши заменик шефа кабинета министра полиције Небојше Стефановића, постављена је на ову важну функцију иако је претходно имала само 12 месеци стажа у МУП.

Међутим, ова атрактивна Пожаревљанка, по занимању психолог и кадар напредњака, муњевито је напредовала у врху српске полиције, у којој данас ведри и облачи.

Ko je Amadeo Watkins?

Амадео Воткинс

Амадео Воткинс

 

Београд, 18.12.2015.године – Почетком 2015. године један од синдиката у МУП објавио је чланак под називом „Реформе у МУП-у. Или ко нам „кроји капу“?“ у коме су изнета запажања о извесном енглеском држављанину Амадео Воткинсу. Данас, безмало после годину дана извесно је да се реформе односе на смањење броја запослених у МУП и да је главни архитекта тих реформи управо поменути странац.

У уговору о делу који је потписао министар Небојша Стефановић са странцем Амадео Воткинсом наводи се да ће он обављати послове саветника министра у области реформе стратешког управљања и то, веровали или не, потпуно бесплатно – без новчане накнаде.