Чека се мишљење МУП да се одликују рањени Луковац и Јовановић

Недељко ТењовићБеоград, 12.08.2016. – Генерални секретар председника Републике Недељко Тењовић, захвалио се овом Синдикату на упућеној иницијативи да се рањени полицијски службеници Саша Луковац – Чича и Владан Јовановић одликују.

У допису се наводи да је сходно закону, од Министарства унутрашњих послова затражено неопходно мишљење.

2016-08-03-kanc-orde

Занимљиво је истаћи да су полицијски службеници Луковац и Јовановић дугогодишњи чланови и других синдиката у МУП али да из непознатих разлога нису предложени за одличје сем од стране Синдиката полиције Слога који је иницијативу поднео 06.07.2016.године. 

Својевремено 08.04.2014.године уз пратњу новинара, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић обишао је на Војномедицинској академији (ВМА) полицајце Луковца и Јовановића који су рањени на дужности у Крушевцу, и поручио да је поносан на то што такви људи раде у полицији.

Министар је тада рекао новинарима: “Ово је још један пример двојице храбрих људи из Полицијске управе у Крушевцу, који су се, не жалећи ни живот, борили да ослободе таоца и успеју у том задатку. Нажалост, у извршењу тог задатка били су повређени”, рекао је Стефановић.

Министар Стефановић је истакао да је био импресиониран тиме што су му рањени полицајци у разговору рекли да су то урадили не размишљајући о животу и да ће то урадити поново, ако буде требало јер је њихов посао да се боре да грађани буду безбедни.

stefanovic Tan2014-6-8_122723796_0
Рањени полицајци Владан Јовановић и Саша Луковац – Чича

“Поносан сам на то што такви људи раде у полицији и што више будемо стимулисали да овакви људи буду окосница Министарства унутрашњих послова, то ће Србија бити безбеднија. Захвалан сам им за то што нису размишљали о свом животу, него о животу људи којима је помоћ била потребна”, рекао је он.

Стефановић је пренео рањеним полицајцима жеље да се брзо опораве и што пре врате “својим породицама и, наравно, својој дужности”.

Нејасно је зашто до сада Министарство унутрашњих послова није покзало адекватну вољу и бригу да се колеге адекватно награде и да им се помогне после лечења и рада у служби.

Искрено се надамо да ће Министарство унутрашњих послова на челу са новоизабраним министром Небојшом Стефановићем показати бригу а пре свега добру вољу да се рањеним колегама бар на овај скроман начин одуже за жртву коју су поднели у корист грађана и државе.

Председник Синдиката
Драган Жебељан