Министар опет најављује чистку у полицији, али без доказа!

Синдикат полиције Слога подржава намеру министра Небојше Стефановића да процесуира све оне запослене у Министарству унутрашњих послова који су били или су у спрези са криминалцима и криминалом.

Неопходно је да се у Министарству унутрашњих послова криминал сведе на најмању меру . Волели бисмо да се криминал искорени у потпуности, али то је практично немогуће и тога нема чак и у најразвијенијим земљама света.

Оно што овај синдикат брине је део изјаве министра Стефановића коју преносе медији у коме каже “Трудићемо се и да ће кривично одговорати за све што су урадили у претходном периоду, али не могу да кажем да ћемо све доказати”.

Таква изјава може бити врло опасна или је неспретно изречена од стране министра. Она ће наћи одобрење шире јавности али не и стручне. Без чврстих доказа и осуђујуће правоснажне пресуде, свако отпуштање радника за које се само сумња да имају везе са криминалцима и криминалом може бити врло опасно по правни поредак и друштво у опште.

Ако министар или било које друго лице из Владе Републике Србије или врха МУП узме правду у своје руке и самостално без доказа оптужује, суди и пресуђује мимо легалних судова, улазимо у врло ризично време анархије и самовлашћа.

Био би то пораз и колапс државе уколико она егзистира као уређена држава у којој влада право и правда, односно постоји владавина права.

Али ако се уложе сва средства, активира цео државни апарат да се докаже нечија кривица, како каже министар Стефановић, резултат мора да буде обезбедјење доказа, а не само сумња да би се неко отпустио из службе.

N1 преноси:

Рат мафији и обрачун са полицајцима који сарађују с криминалом

Министар унутрашњих послова је објавио рат мафији у који држава, како је рекао, улази без задршке и резерве. Он је до краја године најавио чишћење полиције од оних који сарађују са криминалцима.

“Они из редова полиције који су били угледни гости у њиховим вилама, на јахтама, делили разну материјалну корист, сви ти људи ће до нове године бити почишћени из полиције. Без обзира какве су имиџе градили преко медија и како су покушали да се представе, таква ствар нас уопште више неће интересовати. Уложићемо сва средства, активираћемо цео државни апарат и ти људи до краја године више неће радити у полицији. Трудићемо се и да ће кривично одговорати за све што су урадили у претходном периоду, али не могу да кажем да ћемо све доказати“, рекао је Стефановић.

Вођа навијача Партизана Александар Станковић, познат као “Сале Мутави” убијен је синоћ у пуцњави у околини Окружног затвора у Београду а у пуцњави је повређен један затворски чувар.

Драган Жебељан
Председник

 

Оставите одговор