Светска федерација синдиката уз притворене полицајце

Атина – Београд, 06.01.2017. године –  Светска федерација синдиката (WFTU) захтева хитно ослобађање двојице синдикалних активиста Слоге, полицајаца Младена Трбовића и Милана Думановића и изражава пуну спремност да њихов проблем подигне на интернационални ниво уколико им притвор не буде укинут.

У писму које је Секретаријат WFTU послао на адресе Удружених синдиката Србије „Слога“, Владе Србије, Министарства полиције, Министарства правде и Министарства рада се наводи:

„У име Светске федерације синдиката, која представља 92 милиона радника у 126 земаља на пет континената изражавамо нашу солидарност са члановима Удружених синдиката Србије „Слога“ који су неправедно затворени и придружујемо се руководству „Слоге“ у захтевиима за њихово хитно ослобађање.

На бази информација које имамо, јасно је да је затварање двојице синдикалаца неправедно и антисиндикално. Њихово притварање указује на ограничење синдикалних и демократских слобода.

То такође показује да делови власти покушавају да сузбију гласове критике и оних који слободно изражавају своје мисљење.

WFTU захтева њихово моментално ослобађање и спреман је да интернационализује овај проблем уколико се њихов притвор не оконча“.

Удружени синдикати Србије „Слога“ су од 2016. године пуноправни чланови WFTU.

Оставите одговор