Анонимно, шта МУП смера новом систематизацијом

Београд, 24.10.2017. – На поштанску адресу Синдиката полиције Слога стигло је анонимно писмо, од како наводе, колега из Зрењанина, Панчева и Новог Сада. У писму се указује на могуће злоупотребе у МУП које ће се десити  “у врло скоријем времену приликом распоређивања “.

Писмо преносимо у изворном облику:Удружени Синдикати Србије “Слога” и Синдикат полиције Слога увек је имао јасну и транспарентну политику рада а то је залагање за поштовање људских и радничких права.

Међутим, наша борба није безусловна. Боримо се за опште добро као и за своког појединца коме је помоћ потребна, за оног радника који се не стиди свог имена и презимена и потписивања приступнице која даје легитимитет таквој борби.

Одувек је циљ Слоге био да се искрено, удруженим снагама, боримо за опште добро и саваког појединца. Сложно уз Слогу.  Али немојте очекивати да Слога самостално води битке уплашених и анонимних.

Анонимна обавештења од неког појединца, који се представља као скупина људи није ништа друго него неповерење у овај синдикат.  То скривање иза непотписаног папира уз очекивање да се за њега или њих неко други избори ствара слику о личном кукавичлуку и скривеним интересима  једног малог човека који се плаши за своје напредовање и каријеру. Да ли такав човек може и треба да буде нечији руководилац? Може ли такав човек бити ауторитет?

Такав страх од јавне речи, када се анонимно тражи помоћ у праћењу могућег незаконитог поступања Министарства у будућем распоређивању, својстван је само онима који су каријеристи, немају своје ЈА и као такви нису вредни труда овог синдиката.

Нопходно је и важно да радимо зајено, удружени, уз безусловно поверење, али немојте очекивати да Слога бије битке за интересе анонимних.

Синдикат ће пратити развој ситуације. Нашим члановима којима евентуално права буду нарушена имаће правну заштиту, као и до сада.

Председник синдиката
Драган Жебељан 

Оставите одговор