Слога одржала семинар за своје представнике

Чањ – Београд, 27.05.2018. године – Удружени синдикати Србије “Слога” су у периоду од 24. до 27. маја 2018.године одржали семинар за обуку својих повереника из области Закона о заштити узбуњивача, Закона о информацијама од јавног значаја и Закона о општем управном поступку.

Семинар је одржан у познатом црногорском Хотелу Монтенегро у Чању, уз присуство тридесетак активиста синдиката: полиције, војске, здравства, индустрије и јавно комуналних предузећа.

Председник Синдиката полиције Слога Драган Жебељан упознао је учеснике семинара са одредбама Закона о заштити узбуњивача, Закона о информацијама од јавног значаја и Закона о општем управном поступку. С обзиром да државне институције све чешће не поштују права радника и не раде законито, штитећи интересе послодавца, било је неопходно упознати активисте синдикатима о примени закона које треба да примењују у свом раду.

Будући да Жебељан има такво искуство из тих области, своје запажање и знање пренео је на учеснике семинара. Он је објаснио методе и могућности које пружају закони како би активисти и чланови синдиката могли остварити своје право у примени узбуњивања,  у случају да примете неке неправилности на својим радним местима или у непосредном окружењу.

Практичним примерима он је објаснио како се понашати када се наиђе на зид ћутања послодавца или државних институција, шта то треба предузети и када настаје момент када се треба обратити Поверенику за информације од јавног значаја или Заштитнику грађана.

Након завршетка семинара договорено је да се током лета настави са организацијом мањих предавања и радионица на ову тему, која је очекивано наишла на велико интересовање синдикалних активиста.

Уз Слогу иде и хуманост

У склопу семинара делегација Удружених синдиката Србије “Слога” била је гост власника смештајног објекта Хотела Монтенегро Бранка Вукмановића и Удружења давалаца крви Црне Горе.

Један део наших колега добровољно је дао крв, а потпредседник Слоге Владимир Радосављевић је у име сиондиката примио захвалницу које нам је Удружење доделило због учешћа у акцији добровољног давања крви.

Удружени синдикати Србије “Слога” захваљују се организаторима, љубазом особљу Хотела и домаћину Бранку Вукмановићу, великом пријатељу нашег синдиката.

Синдикат полиције Слога

Оставите одговор