Хајде Јано МУП да мењамо!

Синдикат полиције Слога принуђен је да реагује на Саопштење Министарства унутрашњих послова тј. изјаву госпође Јана Љубичић, државног секретара.

Синдикат полиције Слога је синдикална организација која се бави искључиво питањима која су у вези са заштитом права запослених, условима рада и социјалном политиком. Легитимно право сваке синдикалне организације је да води разговоре са свим заинтересованим политичарима или политичким партијама који покажу интересовање за проблеме запослених у Министарству унутрашњих послова Републике Србије.

saopstenje-mup

Наш циљ је да радницима Министарства унутрашњих послова покушамо да обезбедимо добре и пожељне услове за рад, добру заштиту на раду, добру социјалну и здравствену заштиту а за то нам је потребна подршка владе и политичара.  Наш је интерес да грађани буду задовољни својом полицијиом и осталим запосленима у Министарству.

Повререње грађана у институцију се не стиче путем обећања и на „часну реч“ или на „образ“, већ постигнутим резултатима рада. Успешне и добре резултате рада пружају живи људи, радници који су задовољни собом и својим послом који обављају а који су савим намерно чланови многих синдиката.

Борба против криминала и корупције није само у надлежности полиције већ читаве државе и осталих институција. Само заједничким радом свих институција у држави и сарадњом са грађанима борба против корупције и криминала даће резултате какве очекујемо.

“Претходних дана утркују се политичке странке на ивици цензуса, појединци из бившег режима, али и неки нерепрезентативни синдикати у злоупотреби полиције зарад предизборне кампање. Желим да нагласим да су им покушаји јалови, јер се поверење у Министарство унутрашњих послова свакодневно повећава, а наши резултати у борби против криминала и корупције говоре о томе”, рекла је Јана Љубичић.

Министарство унутрашњих послова је било и увек ће бити под притисцима различитих интересних група и у жижи интересовања, с обзиром да је то важна јавна служба и да се бави  безбедношћу грађана.

Водећи функционери у Министарству унутрашњих послова треба да се понашају професионално ибуду ослобођени свих утицаја политике или капитала. Само мукотрпним радом запослених, а не спиновањем и лансирањем афера, довешће Министарство на задовољавајући ниво и тек тада ће почети очекивани раст поверења грађана у институцију.

Истичемо да институцију чине њени запослени, ако су они задовољни на послу и третманом у друштву, они ће својим радом и залагањем дати пун допринос друштву а грађани ће то умети да цене. Формирање доброг и пожељног имиџа је мукотрпан и дуг процес и не може се изградити преко ноћи.

С друге стране, запослени лако губе поверење у своје старешине и функционере МУПа који раде незаконито, нестручно или неправендно и тај проблем се мора решити а не оптуживати синдикате за рушење угледа полиције у јавности.

Синдикат полиције Слога
П Р Е Д С Е Д Н И К
Драган Жебељан