Подршка Новици Антићу председнику Војног синдиката

Београд, 01.11.2018. – Синдикат полиције Слога обавештен је да је синдикални колега, председник Војног синдиката Србије господин Новица Антић оглашен кривим у дисциплинском поступку и да му прети прекид радног односа због јавног иступања приликом синдикалних активности.

ВОЈНИ СИНДИКАТ СРБИЈЕ

ПОДРШКА ПРЕДСЕДНИКУ

господину Новици Антићу

Синдикат полиције Слога пружа сву синдикалну, колегијалну а пре свега људску подршку господину Новици Антићу председнику Војног синдиката Србије који је потпао под удар моћника.

Синдикат полиције Слога најоштрије осуђује срамно понашање Министарства одбране и апелује на министра Вулина да прекине са опробаном праксом дисциплиновања синдикалних лидера кроз монтиране дисциплинске процесе. Сваки такав незаконит процес на крају резултира милионским одштетама који падају на терет посреских обвезника Србије.

Такви монтирани и незаконити дисциплински поступци нису страни ни овом синдикату као и другим синдикатима у Министарству унутрашњих полова Републике Србије. Попут инквизиције, не марећи за прописе полицијски службеници били су и биће отпуштани јер им данашњи систем то дозвољава.

Они који нечовечно и незаконито одлучују о људским судбинама никада нису сносили никакве последице, шта више напредовали су у служби. Њихова одговорност никада није била утврђивана док је новац из буџета немилице трошен на плаћање пенала.

Моћници на власти, данас високопозиционирани и недодирљиви не маре за прописе. Не маре за људска права и част и достојанство. Потчињене и нејаке ударају ниско док самозадовољавају свој поремећени его. Они штите своје личне интересе и прибегавају владавином страха, уместо владавином истине и правде. Свој положај чувају претњом и силом, немарећи за основне животне потребе грађана.

У овом времену суграђани, рођаци, колеге и пријатељи одлазе из земље, напуштају војску, полицију, здравство. Не само због економске ситуације као се обично представља, већ због неправде и незадовољства. Наш синдикални посао је да такве аномалије уочавамо и боримо се за свој статус. Циљ нам је исти, да вратимо раднику осећај задовољства, подигнемо морал и обезбедимо услове за достојанствен живот.

Војни синдикат Србије на челу са колегом Антићем је засметао и данас плаћа свој данак. На реду смо и ми остали, питање је дана и сата када ће покуцати и на наша врата.

У то име, дижемо свој глас и дајемо апсолутну подршку једноме од нас, ономе који је дошао на ред и плаћа данак због јавне речи и слободе мисли.

С поштовањем,

председник синдиката
Драган Жебељан

http://www.youtube.com/watch?v=JF6jDwRmxgQ

Оставите одговор