Синдикат доделио признање Поверенику Шабићу

Београд, 06.12.2018. –  Делегација Удружених синдиката Србије Слога и Синдиката полиције Слога уручила је Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности скромно признање за изузетан допринос у развоју и очувању демократског поретка и владавине права у Републици Србији.

Жељко Веселиновић председник Удружених синдиката Србије Слога и Драган Жебељан председник Синдиката полиције Слога на пригодном пријему уручили су Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољубу Шабићу признање за изузетан допринос у развоју и очувању демократског поретка и владавине права у Републици Србији.

Председник Синдиката полиције Слога Драган Жебељан, обраћајући се господину Шабићу,  истакао je:

“Служба Повереник за информације од јавног значаја и заштиту податка о личности на чијем сте челу, у претходним годинама обрадила је већи број предмета овог синдиката који су  били од изузетног значаја за рад и функционисање синдиката, односно заштиту чланова.

Професионалним радом служба Повереника помогла је да дођемо до информација које су у поседу органа јавне власти а које су нам биле изузетно потребне у раду. Такође, служба Повереника је на наш захтев извршила неколико надзора над применом закона у Министарству унутрашњих послова где су потврђене неправилности које су касније исправљене. Такође, неколико пута брзо и професионално Повереник је давао стручна мишљења која су нам била драгоцена у раду.

Наш циљ, је као и Ваш поштовање прописа и људских права. Сматрамо да је то једини исправан пут у обезбеђењу врладавине права како би грађанима вратили осећај сигурности и задовољства радом државних институција.

Имајте у виду да је професионални рад Вас и ваших колега  допринео да служба Повереника данас буде рангирана као високо позиционирана институција у коју грађани највише верују. У раду сте поставили високе стандарде који су многима недостижни.

Ви и ваше колеге дали сте изузетан допринос у развоју и очувању демократског поретка и владавине права у Републици Србији. Пратећи Ваш рад и залагање за очување тих изворних вредности у време неправде и евидентног пада поверења у институције органа јавне власти, Синдикат полиције Слога донео је одлуку да Вам у име захвалности уручи пригодно признање.

Користим ову прилику да се захвалим Вашим сарадницима који су изузетно професинално и коректно радили свој посао, пре свега Станојли Мандић, Невени Ружић, Мирели Јековић, Весни Јелић, Софији Радојичић, Јелени Јовановић, Снежани Жикић, Александри Лакићевић и многим другима са којима сам био у контакту, као и нашем бившем колеги Златку Петровићу. У то име, молим Вас да им упутите нашу искрену захвалност.” – Рекао је Жебељан.

Председник Жељко Веселиновић је изјавио да Удружени синдикати Србије “Слога” апсолутно подржавају иницијативу која је поднета од стране више од 60 организација цивилног друштва, медија, представника пословне, стручне и научне заједнице те позива надлежни скупштински одбор за културу и информисање да процес избора новог Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности буде потпуно отворен, транспарентан и у складу са законом.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту податка о личности господин Родољуб Шабић изјавио је да сматра да признање које је прима и на које се налази његово име, заправо припада свим запосленима у служби Повереника.

-Повереник није један човек већ сви запослени који раде као један. Рад повереника је одувек био јаван и трансарентан, био је и биће искључиво у интересу грађана. Грађани желе ефикасну службу јавне власти и служба Повереника је чинила све да изгради такво поверење. Не сумњам да ће служба радити онако како је и до сада радила јер за то има све капацитете.

Мандат господина Шабића, првог и јединог до сада изабраног Повереника истиче крајем 2018. године. Након завршетка мандата господина Шабића на челу службе биће заменица Повереника госпођа Станојла Мандић којој пружамо сву подршку.

Ваш Синдикат полиције Слога

Повезане вести:

Поверенику додељено признање од стране Синдиката полиције “Слога”

One comment

Оставите одговор