Жалбена комисија усвојила жалбу на оцену из 2015.

Београд, 21.01.2019. – Жалбена комисија Владе усвојила је жалбу коју је Синдикат полиције Слога поднео у име чланице И.В. а односило се на решење МУП – СВС којим је одлучивао о оцени рада за 2015.годину.

Синдикат полиције Слога већ дуги низ година бије правно-бирократску битку указујући послодавцу да су оцене рада у МУП незаконите. Све док оцењивач запосленоме не уручи решење о закључној оцени рада у форми решења оцена није коначна.

Правна борба започета је далеке 2015. године након “анализе ризика” када су оцењивачи такве запослене  оцењивали оценом недовољан 1 или довољан 2.

У овом случају оцењивач је колегиницу И.В. у 2015. години оценио закључном оценом довољан 2. Незадовољна таквом оценом она је уложила приговор.

Незадовољна оценом по приговору, она је преко овог синдиката затражила доношење управног акта-решења како би против такве оцене покренула судску контролу пред надлежним Управним судом у Београду.

Поред неразумног чекања и борбе са бирократијом, СВС је тек након обраћања Заштитнику грађана дана 25.09.2018.године донео решење које је по схватању овог синдиката и даље било незаконито. Што је и доказано.

Незадовољни незаконитим решењем СВС, синдикат је у име и за потребе свог члана И.В поднео жалбу Жалбеној комисији Владе Републике Србије која је усвојила жалбу и уважила све примедбе које су изнете а предмет вратила у МУП на поновно одлучивање.

Како је жалба усвојена, Министарство унуташњих послова дужно је поново преиспита оцењивање И.В и донесе законито решење водећи рачуна да је у обавези да образложи и доказе све чињенице и наводе због чега је запослену оценио баш оценом довољан 2.

Комплетно решење Жалбене комисије Владе можете преузети ОДАВДЕ.

 

 

Оставите одговор