Вратити службене легитимације за статус ПД

Ужице, 19.02.2019. – Председник Глишо Видовић упутио је дописе Секретаријату, Сектору за људске ресурсе и Сектору за ванредне ситуације допис у којима тражи да се ургентно реши проблем запослених у СВС који су изгубили статус ОСЛ и раздужили службене значке и легитимације.

У дописима је наведено:

ПРЕДМЕТ: Службене легитимације лицима у статусу ПД у Сектору за ванредне ситуације

Поштовани,

Сагласно депеши 161-187/19 од 30.01.2019 године запослени у Сектору за ванредне ситуације који су били у статусу ОСЛ раздужили су службене легитимације и значке. Тим чином остали су без идентификационих службених докумената.

Сагласно члану 1 став 3 Уредбе о изгледу, форми и садржини службене значке и легитимације “Службени гласник РС”, број 63 од 28. јуна 2017. године а у вези члана 13, МУП је био дужан да пре одузимања службених идентификационих докумената, изврши замену са новим одговарајућим.

Како запослени нису задужили одговарајућу службену легитимацију за статус ПД, напомињемо да службена легитимација служи за идентификацију и доказивање својства полицијског службеника приликом обављања послова који су у непосредној вези са полицијским пословима, створило је проблеме у раду.

Непоседовање службене легитимације, онемогућава свакодневни рад посебно доказивања идентитета (улазак објекте МУП и Војске, приликом одласка и рада на терену, приликом контрола и инспекцијског надзора, уласка у магацине као и транспорта службених средстава и др.).

С тим у вези, сматрамо да би привремено требало да свим запосленима којима су одузете службене значке легитимације у статусу ОСЛ, исте вратите до израде нових, одговарајућих.

На тај начин попунила би се празнина која је настала очигледном небригом или несагледавањем релне ситуације на терену која је створена.

С тим у вези, молимо Вас да нас обавестите да ли прихватете овај предлог или на који други начин ће те ургентно решити проблем који је настао.

С поштовањем,

председник
Глишо Видовић

One comment

Оставите одговор