Предрагу Марићу: Одуприте се притисцима оцењујте савесно у складу са законом

 

predrag-maric-pozarБеоград, 10.02.2016. – Синдикат полиције Слога, обавештен је из више извора да је руководиоцима организационих јединица у Министарству унутрашњих послова усмено наложено како да оцењују раднике на радним местима “анализа ризика”. Тим поводом обратили смо се Сектору за ванредне ситуације.

Поштовани господине Марићу,

Синдикат полиције Слога информисан је из других организационих јединица Министарства унутрашњих послова Републике Србије, мимо Сектора за ванредне ситуације да су руководиоци добили усмен налог да раднике премештене на рана места „анализа ризика“ морају да оцене са оценом 1 односно –не задовољава-.

Имајући у виду да се овакав случај може десити и у Сектору за ванредне ситуације, апелујем на Вас да се одупрете евентуалном притиску и одбијете тако незаконито и неморално поступање.

Руководиоцима организационих јединица се мора омогућити да раде на законит начин, праведно и објективно а сваки притисак и налог да се радници оцене са оценом –не задовољава, довешће до још дубљих проблема и пружиће основ за даље поступање запослених и синдиката.

Верујем да ће те се као савестан руководилац од интегритета заложити за законит рад ваших сарадника и подчињених руководилаца.

С поштовањем,

Председник синдиката Слога
Драган Жебељан