Лична заштитна опрема руковаоца експлозивом

Београд, 07.10.2020. – Председник синдиката Глишо Видовић затражио  је од Секретаријата МУП одговоре који се односе на личну заштитну опрему запослених који рукују минско-експлозивним средствима.

У више организационих јединица у Министарству унутрашњих послова (Специјална антитерористичка јединица, Полицијска бригада, Жандармерија и Сектор за ванредне ситуације) постоје радна места на којима запослени раде и рукују са војним високобризантним експлозивом, минско-експлозивним средствима и експлозивним остацима рата.

Руковање експлозивом, минско-експлозивним средствима и експлозивним остацима рата изизскује одређени степен личне заштите запослених због деловања стања повећаног ризика.

С тим у вези, потребно је да овом Синдикату доставити законска и подзаконска акта Републике Србије која се примењују у Министарству унутрашњих послова и прописују употребу и ношење личне заштитне опреме приликом руковања са експлозивом, минско-експлозивним средствима и експлозивним остацима рата.

С поштовањем,

председник синдиката
Глишо Видовић

[embeddoc url=”http://sindikatpolicije.org.rs/wp-content/uploads/2020/10/2020-10-07-Лична-опрема-рад-експлозиви.pdf” download=”all” viewer=”google”]

Оставите одговор