Председник Видовић ослобођен кривичне одговорности

Ужице, 07.07.2022. – Првостепеном пресудом Основног суда у Ужицу 3К бр.605/21 од 01.06.2022. године председник синдиката Слога Град Ужице и председник Синдиката полиције Слога Глишо Видовић ОСЛОБОЂЕН ЈЕ ОПТУЖБЕ, да је у телефонском разговору претњама да ће напсти на живот и тело угрозио сигурност Лека Корићанца из Ужица,тадашњег генералног директора преузећа АД Путеви Ужице.

Иако се са изразитом жељом и напором јавни тужилац Марко Димитријевић залагао да докаже да је дип. прав. Глишо Видовић извршио кривично дело угрожавања сигурности Лека Корићанца, ипак у томе није успео па је Основног суда другачије пресудио.
Подсећамо да је председник синдиката дип. прав. Глишо Видовић је због лажне оптужбе која је “диригована из центара моћи”, 27. јуна 2021. године, донетим Решењем начелника Полицијске управе Ужице удаљен са са рада и покренут му је дисциплински поступак. Такође му је од стране ОЈТ покренут и оптужни предлог којим се терети да је учинио кривично дело угрожавање сигурности лека Корићанца.
Глишу Видовића у оба поступка заступа врсни правник и адвокат Владимир Радовановић из Пожеге.
Ослобађајућа пресуда је потврда оног што су сви грађани Ужица од старта знали. Да је Глишо Видовић невин, да су оптужбе лажиране, да је својим синдикалним радом засметао структурама власти и да је само обављао своју обавезу у својству представника синдиката.
О свему овоме Глишо Видовић каже:
Поштовани пријатељи, Неоправдано сам суспендован решењем начелника Полицијске управе Ужице од 27.06.2021. године, а истог дана ми је и уруче Закључак о покретању дисциплинског поступка због наводног нарушавања угледа МУП-а због дела које нисам урадио. Такође ми је од стране основног јавног тужиоца Марка Димитријевића подигнут оптужни предлог у којем је затражена казна од 100.000,00 РСД, због тога што сам наводно угрозио сигурност Лека Корићанца, директора АД Путеви Ужице.
Годину дана је вођен судски поступак на којем сам пред Основним судом доказао да сам невин и да је у питању фарса диригована из центара моћи којем није одговарао мој синдикални рад који је заснован на заштити радника и процесуирању одговорних директора и власника предузећа. Један од процесуираних је и поменути директор Леко Корићанац.
Подршка од сарадника, чланова, од грађана на друштвеним мрежама коју свакодневно добијам и добијена ослобађајућа пресуда ми дају за право да сматрам да корачам исправним путем, храбро и достојанствено и да бескомпромисно дам себе у борби за бољитак наше заједнице.
Нису ме успели купити, нису ме успели заплашити а неће ме успети ни зауставити. Идемо даље у нове изазове и нове победе јер грађани Ужица и Србије заслужују да имају један раднички покрет који зна да се бори против бахатих послодаваца и корумпираних политичара и носиоца државних функција.
ОНИ ТРЕБАЈУ ЗНАТИ ДА СИНДИКАТ СЛОГА НЕЋЕ СТАТИ
Председник
Дип. прав. Глишо Видовић
Судија је на основу утврђених чињеница непристрасно донео закониту одлуку у виду пресуде. Остаје да се види какво ће решење донети поступајући дисциплински старешина у Полицијској управи Ужице, по сили права и правде или сили диктата његових надређених.