Пензионисан Жељко Веселиновић помоћник министра и начелник Сектора финансија

Београд, 18.07.2022. – Решење о пензионисању већина радника у МУП дочекује са радошћу уз опаску “Хвала Богу, једва сам чекао да се склоним од којекаквих …” међутим, неки руководиоци највишег ранга нерадо одлазе у заслужену пензију јер губе све привилегије радног места као што је висока плата, статус, службени аутомобил, возач, бесплатан оброк и пиће и сл. Било је случајева да се руководиоци жале или негодују али не и тако драстичног поступања као што је пензионисање Жељка Веселиновића бившег помоћника министра и начелника Сектора за материјално-финансијске послове.

Како смо од наших чланова обавештени, Жељко Весилиновић одбио је да прими решење о пензионисању па му је обавештење о писмену тј. пензионисању залепљено на врата кабинета у згради СИВII у Београду по налогу његовог тадашњег колеге начелника Сектора за људске ресурсе и помоћника министра Владимира Илића.

 

Правник по струци и бивши адвокат Жељко Веселиновић, помоћник министра, изнервиран поступком начелника Сектора за људске ресурсе који га је писмено обавестио о пензионисању, покушао је да реши проблем али нико у СЉР није желео да га прими и са њим разговара. Његовим дугогодишњим сарадницима и руководиоцима у СЉР је било забрањено да са њим  комуницирају.

Повређен и понижен тадашњи начелник Сектора и помоћник министра за финансије тек тада је схватио како се осећају обични људи који бивају употребљени и одбачени од система за који су радили читав живот.

Наши чланови и симпатизери кажу да господин Веселиновић тих дана није личио на себе, ходао је ходницима зграде СИВII видно узнемирен и под стресом, до непрепознатљивости, сарадници с којима је годинама радио склањали су се од њега.

Службени аутомобил, значку и легитимацију као и сво осталу личну опрему на задужењу вратио је тек након интервенције полиције која га је затекла у стану па му је “објашњено” да ће, уколико не врати сву имовину МУП на задужењу, бити ухапшен а против њега бити покренут кривични поступак, а он завршити у притвору.

Немајући куда, исти је рездужио средства а даљи улазак у зграду  СИВII у Београду му је забрањен.

Полицајци на обезбеђењу зграде СИВII добили су јасна упутства, Жељку Веселиновићу забрањен је улаз јер је исти непожељан!

И шта рећи на све ово, ако се против помоћника министра и начелника сектора овако односе поједини моћници, шта тек обичан запослени може да очекује од државне институције за коју ради.

Синдикат полиције Слога имао је увид у многа решења о пензионисању радника МУП. У таквим решењима не стоји да жалба не одлаже, или не одлаже извшење, па и овом случају, наше мишљење је да жалба одлаже извршење док траје жалбени поступак. Тек када је жалбени поступак окончан, у другостепеном поступку решење би било извршно и коначно а пензионисање извршено у складу са законом.

Зашто је неко одлучио да на такав начин пензионише Веселиновића, не сачекавши одлуку по жалби и коначност решења није нам познато, сем да је овакав поступак обеју страна у најмању руку скандал а поступање начелника сектора и помоћника министра непрофесионално.

Ваш Синдикат полиције Слога.