Због непоштовања права узбуњивача МУП остао без 200.000,00 рсд.

Београд, 23.10.2022. – Основни суд у Нишу донео је решење о извршењу којим је наложио Управи за трезор да са рачуна Министарства унутрашњих послова наплати износ казне од 200.000,00 рсд. Овај новчани износ од двестотинехиљада динара је казна јер одговорна лица у МУП не поштују одлуку суда и не желе да узбуњивача из Београда врате на старо радно место.Узбуњивач Ивица Симић из Београда, инспектор у Управу криминалистичке полиције од стране Вишег суда у Нишу добио је заштиту због претрпљене штетне радње, премештаја на ниже радно место, која му је нанета од одређених високих руководиоца у МУП.

Штитећи свој интерес да ради посао који жели и воли у Управи криминалистичке полиције, он је као узбуњивач затражио заштиту Вишег суда који је наложио МУП да га врати на радно место Криминалистички инспектор за криминалистичко-обавештајне послове у Служби за криминалистичко-обавештајне послове у Нишу.

Одлуком Вишег суда у Нишу колега Ивица Симић добија привремену меру коју МУП формално не жели да изврши. Шта више, МУП наставља са штетним радњама па под изговором повећаног обима посла узбуњивача привремено премешта на радно место “Официр полиције за јавни ред и мир” у ПУ Ниш а затим и на радно место “Инспектор за конролу предузетих мера према странцима и сузбијање ирегуларни миграната” у ПУ Ниш.

Како је МУП наставио да игнорише одлуку Вишег суда у Нишу, донето је решење о кажнавању а затим и извршењу казне најпре од 100.000,00 а затим и од 200.000,00рсд.

Све укупно, по овом предмету МУП је кажњен са 300.000,00 рсд јер се неком моћнику дозвољава да не поштује закон и да ненаменски троши буџетска средства на штету грађана и осталих запослених у МУП.

Без обзира на постојање депеше, у којој се запослени позивају да мирно реше настали спор са послодавцем, у неким слуачајевима када постоји извршна одлука суда, неко у МУП очигледно може да буде изван закона и за своју самовољу не сноси никакву последицу.

Колега Ивица Симић из Београда, поседује завидну биографију:

Са таквом биографијом, изгледа да је засметао некима у врху МУП само зато што је професионално радио свој посао. Уместо да буде награђен за свој рад, он бива деградиран и премештен на ниже рангиране послове.

Шта је претходило:

Председник Србије Александар Вучић рекао је на конференцији за медије да је истина да је директор Безбедносно информативне агенције (БИА) Братислав Гашић имао контакт са власником имања Јовањица Предрагом Колувијом и додао да је контакт био “безвезан”, као и да о њему постоји службена белешка.

„Да, знали смо и о томе смо вам говорили. Трећи дан имате моју конференцију за новинаре. Рекао сам вам били су многи људи из ВБА, ВОА пре свега, и БИА у контакту са њима. И пре свега из Министарства унутрашњих послова. Сви су били увезани на различите начине. Бата Гашић није желео да сакрије свој контакт иако му је то било понуђено из МУП-а“, рекао је Вучић одговарајући на питање Н1 приликом обиласка радова на Кули Београд у Београду на води.

Он је додао да је контакт био „потпуно безвезан“ и да о томе постоје две службене белешке, једна у МУП-у, друга у БИА. Како је рекао, постојао је један контакт.

 

Узбуњивач Ивица Симић наводи да је управо он писао службену белешку коју председник Александар Вучић помињао је и у својој изјави. Он сматра да су одређена лица у МУП на перфидан начин покушала да “утичу или уцене” Братислава Гашића како би га придобили у свој клан, а све због неког тотално небитног и безначајног контакта са Колувијом.

Нејасно је и да ли председник Александар Вучић зна да је писац белешке из МУП управо Ивица Симић према коме функционери највишег ранга у МУП предузимају штетне радње па и данас трпи деградацију.  Питамо се да ли је од стране највиших руководиоца МУП одмазда уследила зато што је обелоданио покушај уцене или утицаја на господина Гашића и докле ће због тога да трпи последице?

Ваш Синдикат полиције Слога