Кривични поступак против начелнице Љиљане Павић Стојковић означен као “строго поверљив”

Београд, 23.11.2022. – Више јавно тужилаштво у Београду покренуо кривични поступак који је означен ознаком тајноси “строго поверљиво” и заведен под бројем 119/20. Поступак се води против мајора полиције Љиљане Павић Стојковић досадашње начелнице  Одељења за организовање исхране и смештаја и Јовић Саше из Министарства одбране.

Адвокат Младен Симић поднео је Вишем јавном тужилаштву кривичну пријаву против Јовић Саше и Љиљане Павић Стојковић која је тада обављала дужност директора Војне установе “Дедиње” због сумње да је злоупотребила службени положај.

Љиљане Павић Стојковић, мајор полиције, и даље се формално налази на месту начелника  Одељења за организовање исхране и смештаја у Министарству унутрашњих послова.

 

 

Кривична пријава поднета је дана 15.06.2020. године a Више јавно тужилаштво још увек врши проверу навода. Адвокат Симић који заступа одређене запослене у Министарству одбране обратио се тужилаштву захтевом за увид у списе предмета али му то није било омогућено образложењем да се предмет води под ознаком “Строго поверљиво”.

Имајући у виду негативно искуство са госпођом мајорицом која је одбијала сваки дијалог у циљу унарпређења рада, Синдикат полиције Слога затражио је од ВЈТ у Београду копију списа предмета.

О проблемима са Љиљаном Павић Стојковић писали смо у овом чланку:  Начелница Одељења за организовање исхране и смештаја одбија састанак

У одговору ВЈТ који је достављен Синдикату полиције Слога наводи се да је поступак у току и да је означен ознаком тајности.

Недавно смо сазнали да ће начелница Љиљана Павић Стојковић и заменица одељења Маријана Ђуровић ускоро и формално бити премештене на друга радна места у оквиру Сектора за материјално-финансијске послове. Оне ваћ практично на руководе Одељењем, кажу запослени.

На састанку са министром Братиславом Гашићем који је одржан 09.11.2022.године председник овог синдиката Глишо Видовић изложио је министру проблем запослених у ресторанима, посебно у ресторану у НЦ Кула и одбијање начелнице Љиљане Павић Стојковић да решава проблем, чак и да разговара у циљу превазилажења проблема. С обзиром да  дијалога није било, поднете су тужбе против МУП а на душу бахате начелнице.

Љиљана Павић Стојковић је у веома блиским односима са доскорашњим државним секретаром Бојаном Јоцићем.

Ваш Синдикат полиције Слога