Синдикат обележио међународни дан мушкараца

Београд, 19.11.2023. – Синдикат полиције Слога обележио је Међународни дан мушкараца.  Сагласно Правилнику о Материјално-финансијском пословању члановима, мушкарцима, извршена је уплата од 1.500 динара као мали знак пажње.

Међународни дан мушкараца је годишњи међународни догађај који се слави 19. новембра. Први пут обележен 1999. године на Тринидаду и Тобагу, овај дан је, с попратним збивањима, стекао потпору многих појединаца и удружења у Аустралији, на Карибима, у Азији, Европи, Африци и Уједињеним нацијама.

Говорећи у име Унеска, директорка Жена и културе мира, Ингеборг Брајнес рекла је о Међународном дану мушкараца: То је изврсна идеја која ће допринети родној равнотежи. Додала је и да ће Унеско врло радо сарађивати с организаторима.

Циљеви прославе Међународнога дана мушкараца укључују фокусирање на здравље мушкараца и дечака, побољшавање родних односа, промовисање родне равноправности, те истицање позитивних мушких узора.

То је прилика за наглашавање дискриминације према мушкарцима и дечацима те прославу њихових постигнућа и доприноса, посебно за њихове доприносе заједници, породици, браку и бризи за децу.

Међународни дан мушкараца слави се 19. новембра у преко 60 држава укључујући Тринидад и Тобаго, Јамајку, Аустралију, Индију, Кину, Сједињене Америчке Државе, Сингапур, Малту, Уједињено Краљевство, Јужну Африку, Мађарску, Ирску, Гану, Канаду, Данску, Аустрију, Француску, Зимбабве, Боцвану, Пакистан, Гренаду, Антигву и Барбуду, Свети Кристофор и Невис, Свету Луцију, Норвешку, Гренаду, Италију, Кајманска острва и Босну и Херцеговину.

На жалост, држава Србија званично не празнује овај празник за разлику од Босне и Херцеговине.

Више о међународном дану мушкараца погледајте на ОВОМ сајту.

СЛОГА – НАМА СЕ ВЕРУЈЕ