Докле? Рескирају здравље и живот за 150 динара!

a11 (1)Београд, 10.03.2016. – Прихватање сваке стране помоћи у људству у време елементарних непогода – поплава које су задесиле Србију довољно показује да је евидентан недостатак ватрогасаца-спасиоца и специјализованих тимова у Србији.

С друге стране, послодавац је пре само три месеца под изговором рационализације и смањења броја запослених у Министарству унутрашњих послова прераспоредио већи број запослених у Сектору за ванредне ситуације на измишљена и нефункционална радна места „анализа ризика“ с циљем да их прогласи за технолошки вишак.

Апсурдност те замисли можемо видети и данас када Србији прете велике поплаве и отварају се нова клизишта, те уместо да стварамо и обучавамо своје кадрове принуђени смо да зависимо од стане помоћи.

Још једну небригу државе можемо видети и у апсурдности донете Уредба о накнади трошкова и отпремнини државних службеника и намештеника из 2015. године када је одлучено да се државном службенику и намештенику исплаћује дневница за службено путовање у земљи која износи 150 динара.

Срамно је и помислити а камоли прокоментарисати да државни службеници и намештеници, ватрогасаци-спасиоци и други радници Министарства унутрашњих послова као и запослени у Војсци Србије за време поплава данас рескирају своје животе и угрожавају своје здравље за дневницу од 150 динара, за шта себи не могу да плате ни ручак а камоли лекове за најобичнију прехладу.

Без обзира на овакав немар и небригу државе за оне који су данас први на удару и дају све од себе да помогну угроженом становништву Србије, они ће остати на висини свог задатка и несебично помагати грађанима у спашавању имовине и живота оних који су најмање криви за стање у коме се данас налазимо.

Бити радник Министарства унутрашњих послова није привилегија и не значи имати сигурну плату, већ је то велика обавеза према друштву и грађанима.  Сваки радник је тога свестан, као што је свестан да држава мора бринути о својим запосленима те им обезбедити оптималне услове за рад и правичну накнаду за тај рад.

Синдикат полиције Слога
П Р Е Д С Е Д Н И К
Драган Жебељан

One comment

Оставите одговор