После писања Слоге, Стефановић подигао дневнице!

Београд, 11.03.2016. – Синдикат полиције Слога поздравља брзу реакцију министра Небојше Стефановића на саопштење овог синдиката од 10. марта 2016. године у коме смо указали јавности да запослени у Министарству унутрашњих послова који су ангажовани у пружању помоћи становништву угроженог од поплава, одлуком државе добијају мизерних 150 динара дневнице.

Драго нам је да је господин Стефановић увидео апсурдност и непромишљеност оних који су замислили да државни службеници и намештеници могу да проживе радни дан са 150 динара у џепу а да одговорно и савесно одраде поверини државни посао при томе водећи рачуна да сачувају свој живот и здрвље на терену. Са наше стране гледишта то је немогуће и понижавајуће.

Драго нам је да је министар Стефановић напокон схватио да у Министарству унутрашњих послова не раде само полицијски службеници већ и други запослени, попут ватрогасаца-спасиоца и позадинских служби које опслужују ангажоване јединице. Сви они су тада на терену и морају имати иста права, као што имају сличне обавезе.

Желимо да пружимо подршку министру Стефановићу и да га охрабримо да предложи Влади или да ресорно Министарство самостално сачини подзаконски акт који ће регулисати материју исплате дневница за запослене у Министарству унутрашњих послова као специфичном  државном органу од изузетног значаја за безбедност државе. Ти критеријуми се морају прецизно и јасно дефинисати те искључити могућност свачије самовоље или злоупотребе.

Прописивањем или изменом подзаконског акта смањиле би се негативне приче да министар има превелика овлашћења, као што се и сада види из примера када самостално одлучује коме ће и колико да повећа дневницу па чак и ако је мимо прописаних правних норми.

Потсетимо се, о овој теми писали смо раније: Докле? Рескирају здравље и живот за 150 динара!

ministar-dao-dnevnice

“Stefanović dao dnevnice policajcima za poplave

Ministar policije Nebojša Stefanović doneo je odluku da će svi pripadnici MUP-a koji su angažovani u spasavanju ljudi i imovine zbog poplava dobiti dnevnice.Svi policajci koji su angažovani u poplavama koje su pogodile Srbiju otuda će dobiti dnevnice u iznosu od 1.500 dinara.

Dnevnice pripadnicima MUP-a inače iznose 150 dinara, osim pripadnika u Kopnenoj zoni bezbednosti, kao zoni posebnog rizika, kojima su po 1.500 dinara.

Ovom odlukom ministra sada će svi pripadnici koji budu angažovani u poplavljenim područjima imati 1.500 dinara, sve dok ne prestane opasnost od naraslih vodostaja.” Navodi se na Fejsbuk profilu Državnog sekretara Milosava Miličkovića.

Синдикат полиције Слога
П Р Е Д С Е Д Н И К
Драган Жебељан

One comment

Оставите одговор