Напад на потпредседника Синдиката полиције Слога

Београд, 22.03.2024. – Удружени синдикати Србије „Слога” објавили су  саопштење које се односи на догађај који се односи на инцидент где нападнут потпредседник Синдиката полиције „Слога“, Драган Жебељан  од стране Наташе Милинчић, главне службенице за послове смештаја у Министарству унутрашњих послова.

Напад на потпредседника Синдиката полиције Слога

Удружени синдикати Србије „Слога“, са дубоким незадовољством и забринутошћу обавештају јавност о недопустивом инциденту који се догодио јуче, 21. марта 2024. године, око 8 часова ујутру, испред самачког хотела полиције у Дурмиторској улици у Београду, где је наш колега и потпредседник Синдиката полиције „Слога“, Драган Жебељан, нападнут од стране Наташе Милинчић, главног службеника за послове смештаја у Министарству унутрашњих послова.

Наиме, како смо обавештени од нашег синдиката Наташа Милинчић је насрнула на Жебељана покушавајући насилно да му отме мобилни телефон из руке, након што је претходно покушала да га дискредитује пред рецепционаром самачког хотела којем је пре напада, рекла: „Пусти овог болесника што снима да прође“.

Након инцидента, потпредседник синдиката полиције Драган Жебељан удаљио се од Наташе Милинчић без реакције на провокацију, чак ни вербално, што ће, надамо се, посведочити и видео снимак са камере улаза у објекат. Догађај је пријављен од стране Драгана Жебељана надлежној полицијској станици Савски венац.

Овај напад не само да представља директан напад на личност и права нашег колеге, већ и озбиљан пример непрофесионалног и бахатог понашања унутар структура Министарства унутрашњих послова.

Ово није први пут да се Наташа Милинчић истиче непримереним понашањем, будући да већ дуже време злоупотребљава свој положај паркирајући своје приватно возило на пожарном путу између две зграде, што је урадила и јуче, упркос вишеструким апелима и саопштењима и дописима МУП-у нашег синдиката полиције о паркирању приватног возила.

Таквим понашањем, не само да се крше прописи и угрожава сигурност грађана, већ се и шаље порука да појединци могу некажњено да злоупотребљавају своје положаје унутар институција.

Позивамо надлежне у Министарству унутрашњих послова да хитно реагују на овај инцидент и предузму одговарајуће мере како би се осигурало да се слични инциденти не понове. Такође, захтевамо да се преиспита понашање и етика рада Наташе Милинчић, као и свих оних који злоупотребљавају своје положаје у сличне сврхе.

Очекујемо брзу и ефикасну реакцију од надлежних у циљу заштите права и достојанства наших чланова.

Информативна служба УСС Слога

Новинска агенција Фонет пренела је ову вест:

n1info.rs на свом порталу је пренео вест:

Потсетимо, Наташа Милнчић је тужила Синдикат полицје Слога, Драгана Жебељана и Татјану Мировић тражећи одштету од милион динара.

Председник Синдиката полицје Слога Глишо Видовић каже:

“Отворена “борба” коју спроводи Синдикат Слога, када константно указује на незаконитости, бахатост и друге аномалије које прате бахате и непрофесионалне руководиоце, почела је да смета. Конкретно питам се да ли је могуће да поједини радници на посао могу да долазе кад хоће, да не поштују радно време, чак и да бахато паркирају лични аутомобил где хоће, против прописа,  и да не сносе никакву одговорност, и то се тако годинама наставља.

Када бивају ухваћени на делу, они су фрустрирани спремни чак и да нападну вербално и физички.

Отворени напад на једног интелектуалца као што је потпредседник Синдиката полиције Слога Драган Жебељан показује само дно које су појединци дотакли.

Не плашимо их се, више их сажаљаљевамо јер у свом очају су изгубили и карактер и душу.  У сваком случају нећемо им остати дужни већ их натерати да пред лицем правде добију што заслужују.” – истиче Глишо Видовић.