Правоснажно пресуђено, МУП одговоран за мобинг!

Београд, 22.03.2024. –Девет година требало је правосудним институцијама Србије да донесу коначну пресуду која потврђује да је пензионисани инспектор полиције, члан овог синдиката Предраг Симоновић трпео мобинг и да су за то одговорни његови надређени у Служби за борбу против организованог криминала МУП-а Србије. За незаконито понашање и поступање својих руководиоца МУП је дужан да из буџета исплати више од 1,5 милиона динара на име одштете и судских трошкова.

Незаконито поступање сада пензионера Драгана Тимотијевића и садашњег заменика начелника Управе криминалистичке полиције Невенка Марића коштаће Министарство унутрашњих послова више од 1,5 милиона динара.

Након ове правоснажно окончане пресуде очекујемо да МУП предузме адекватне мере и радње у циљу утврђивања одговорности мобера и наплате штете од истих који су оштетили буџет својим немарним и несавесним радом што је проузроковало материјалну штету по МУП и нарушавање угледа ове институције у јaвности.

Због незаконитог и нељудског поступања мобера Предраг Симоновић је здравствено оболео и услед губитка радне способности исти је пензионисан. Након одласка у пензију МУП је одбио да Симоновићу на поклон додели пиштољ што је очигледан вид дискриминације и нељудског третирања човека који је изгубио своје здравље радећи у интересу грађана и правног поретка.