Све више суицида у Србији!

Београд, 11.04.2016.  – Серија самоубистава започета почетком априла, настављена је, на жалост и током викенда. У Нишу, Новој Пазови, Будисави и Београду у размаку од 24 сата догодила су се четири самоубиства и покушаја.

Медији наводе да грађани Србије све више подлежу суициду и за такво стање криве неподношљив материјални положај и друге социјалне и индивидуалне проблеме.

Новчани проблеми све чешћи разлог

По речима стручњака, новчани проблеми постају све чешће један од разлога због којих се људи затварају у себе и почињу да буду бесни у таквој ситуацији, док је много опаснији осећај безнађа. У таквој ситуацији, они се не поверавају ни породици, а одлуку о самоубиству доносе у тренутку.

У мотиве за тај чин често спадају и здравствени проблеми, губитак посла, немогућноост снабдевања породице и неке друге потешкоће с којима људи не могу у критичном тренутку да се изборе.

Трагедија овог викенда није заобишла ни запослене у Министарству унутрашњих послова.

Радница по уговору са Министарством унутрашњих послова, М.Н. је покушала суицид у Самачком хотелу на Бежанијској коси. Она је скочила је са трећег спрата желећи да себи одузме живот. Срећа је у несрећи што је са спрата пала на траву, дочекавши се ногама те је остала жива али са тешким телеснем повредама преломима костију ногу и кичме. Живот јој је угрожен и налази се у болници.

Разлози за овакав чин нису нам познати, њене колегинице кажу да је већ имала сличних проблема и раније.

Не изненађује нас и информација да послодавац није адекватно реаговао у пружању помоћи несрећној жени која је и раније показивала суцидно понашање јер чини се да је јефтиније суочити се са последицама него улагати у превенцију и водити стварну бригу о запосленима.

Синдикат полиције Слога

Оставите одговор