Анализа ризика: Да ли је систем одлучио да нас лаже?

vaznoБеоград, 22.04.2016. – Синдикат полиције Слога упутио је 11.04.2016. године Жалбеној комисији владе Републике Србије допис у ком је тржио информацију о предметима жалби на радна места “анализа ризика”. Конкретно питање је гласило “Да ли је Жалбена комисија владе у законском року примили жалбе и да ли је решила предмете за 12 (у допису наведених) радника МУП-а”.

Актом Жалбене комисије Владе Републике Србије од 19.04.2016.године упућеном Синдикату полиције Слога добили смо информацију која нас је, благо речено, запрепастила.

Надлежна лица или лице у Министарству унутрашњих послова у Сектору за људске ресурсе грубо се огрешио о законске прописе, људска и радничка права на крајње несхватљив и невероватан начин играјући се са људским судбинама.

Желећи да дођемо до истине и правде, на основу одговора Жалбене комисије Владе дошли смо до шокантног сазнања да надлежни у Сектору за људске ресурсе нису поступили у складу са законом те проследили све жалбе жалиоца (решења о премештају на радн аместа “анализа ризика”) Жалбеној комисији Владе. Од насумично узетог узорка, 12 чланова синдиката, МУП за деветоро радника није проследо жалбе, док је за троје проследио али им није уручио решења које је Жалбена комисија Владе обрадила.

У наставку текста можете видети аутентичан текст одговора:

Zalbena-komisija-vlade---st

Против овако флагрантног кршења људских права и законских прописа, надлежних или надлежног лица Синдикат полиције Слога предузеће одговарајуће мере и радње у складу са законом.

Савет: Сви Ви који сте уложили жалбу на решење о премештају од 16.12.2016. године на нека од радних места “анализа ризика”, који сте ту жалбу предали преко писарнице МУП, а нисте добили одговор од МУП као првостепеног органа или Решење од Жалбене комисије Владе, остаје Вам да се обратите директно МУП и Жалбеној комисији владе и затражите информацију да ли су решили предмет по жалби. Будите спремни и на одговор да МУП вашу жалбу и није проследио или предмет решио у законском року сходно законским прописима.

Занимљиво је видети и одговор Сектора за људске ресурсе, са којим је и лично упозната В.Д. Помоћник министра, начелник сектора Катарина Томашевић која тврди да су предмети остали на решавање у МУП а неки прослеђени Жалбеној комисији Владе. О временским роковима ни речи.

SLJR

Једном речју, криминал у врху система који нас лаже…

Да ли имате коментар на ову вест?

Синдикат полиције Слога

One comment

Оставите одговор