Апелациони суд усвојио жалбу синдиката

apelacioni-sudБеоград, 09.11.2016.- Апелациони суд у Београду усвојио је жалбу овог Синдиката на одлуку Вишег суда у Београду којим је затражена мера одложеног правног дејства решења о распоређивању за члана синдиката, а у складу са одредбама Закона о заштити узбуњивача.

Сматрајући да је послодавац Министарство унутрашњих послова донело незаконито решење о распоређивању на ниже радно место и да је она заправо штетна радња коју је послодавац предузео по узбуњивача с обзиром да га је довео у неповољан положај по остале запослене, Синдикат полиције Слога пружио је правну зааштиту и подршку свом члану и затражио привремену меру одложеног правног дејства решења о распоређивању до одлуке Жалбене комисије Владе РС.

Надлежан Виши суд у Београду, својевремено одбио је тај захтев као неоснован.

odbijanje-privremene-mere-p

Сматрајући да је таква одлука Вишег суда неправилна, Синдикат је упутио жалбу Апелационом суду у Београду који је усвојио жалбу и укинуо решење Вишег суда а предмет вратио на поновни поступак.

У образложењу решења, Веће апелационог суда је потврдило да је полицски службеник узбуњивач учинио вероватним своје потраживање које му по закону припада с обзиром да је узбуњивање учинио на прописан и законит начин и да је жалба основана.

i-strana-s

С обзиром на законски рок од 15 дана, а по решењу Апелационог суда очекујемо да Виши суд, овога пута изда ваљано решење у корист нашег члана синдиката а с обзиром да Жалбена комисија Владе РС предмет није решила.