Жалбена комисија Владе усвојила жалбу Синдиката у предмету С.М.

Београд, 29.11.2016. – Жалбена комисија Владе Републике Србије усвојила је жалбу коју је Синдикат полиције Слога упутио у име члана М.С. којим је распоређен на ниже радно место у Сектору за ванредне ситуације МУП РС.

По овлашћењу М.С. председник Синдиката Драган Жебељан, упутио је Жалбеној комисиј Владе РС жалбу на решење о распоређивању и указао на незаконито поступање приликом доношења решења.

ms-zalba

Жалбена комисија Владе усвојила је 21. септембра 2016. године жалбу и предмет вратила првостепеном органу, Министарству унутрашњих послова, на поновни поступак.resenje-zkv_sm

Занимљиво је истаћи да је Министарство унутрашњих послова С.М. решење уручило тек 29.11.2016.године и ако је предмет био решен 21.09.2016.године. На тај начин грубо је прекршен закон.

Наиме, чланом 238. Закона о општем управном поступку, регулисано је да првостепени орган странкама достави решење у року од осам (8) дана од дана пријема списа, што у овом случају није испоштовано.

Из наведених разлога, Синдикат полиције Слога обратио се надлежној Управној инспекцији у циљу заштите закона и јавног интереса.

Синдикат полиције Слога

Оставите одговор