Трбовић и Думановић остају у притвору!

trbovic-dumanovicБеоград, 12.01.2017. – Кривично ванрасправно веће Вишег суда у Београду је 10.01.2017.године, донело решење којим је одбило жалбе јавног тужиоца и бранилаца окривљених изјављене на решење судије за претходни поступак којим је према окривљенима Думановић Милану и Трбовић Младену одређен притвор због постојања особитих околности да ће ометати поступак утицањем на сведоке.


Невероватно с обзиром да су сведоци полицијски службеници: Дејан Миленковић Багзи (начелника Службе за специјалне истражне методе МУП), Нешић Горан (начелника Одељења за опсервацију и документовање МУП), Томислав Радовановић (заменик начелника Одељења за опсервацију и документовање МУП), Срђан Пасквали (доскорашњи начелник УКП МУП), Владимир Ребић (директор Полиције) и Дијана Хркаловић (секретар УКП МУП).

Браниоци окривлљених Трбовића и Думановића, адвокати Владимир Тодорић и Сеад Спахић у  жалби су између осталог навели:

“Од наведених седам сведока, шесторо њих је не само запослено у МУП, тј Полицији, већ њоме управљају и сама помисао да осумњичени Думановић и Трбовић могу да утичу на њих је неживотна и неодржива.

Уколико би осумњичени могли икако да утичу на врх српске полиције вероватно сад не би били у притвору по кривичној пријави коју је поднео МУП, тј та кривична пријава никада не би би била поднета.

Поред овог пуко логичког закључка, постоји установљена судска пракса у погледу тога да не постоје особите околности које указују на то да ће окривљени утицати на сведоке ако су предложени сведоци припадници полиције (ОСБ, Кв. бр. 2619/03 од 17.10.2003). Ожалбеним решењем суд имплицира да је врх српске полиције саздан од људи на које се може утицати да дају лажне изјаве тужилаштву.

Уколико би се тако нешто незамисливо и десило, таква могућност није нешто што би могло да дође од окривљених Думановића и Трбовића.”

Синдикат полиције Слога
Учествујте у анкети:

One comment

  1. Oni svi kao svedoci u ovom postupku imaju interes da lažu kako ne bi doveli u pitanje magiju kojom je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv tih istih svedoka. Za snimanje sledećeg filma mogao bi Kusturica da konsultuje malo ekipu sa vizijom Dr. H2O, parapsihologe Vange za stocarstvo, Turbo Sega-mega naučnike, rukovodioce SUK koji su falsifikovali zapisnik o saobraćajnom uviđaju da bi potpisali oportuninet, naučne radnike u tužilaštvu i sudije za prethodni postupak. Imaju ljudi mašte na pretek

Оставите одговор