Делегација ЕУ одговорила на допис Синдиката

5e7c8-znak-delegacija-evropske-unije-u-republici-srbiji

Београд, 20.03.2017. – Заменик шефа Делегације ЕУ у Србији, господин Оскар Бенедикт одговорио је на допис Синдиката у вези случаја притварања колега Думановића и Трбовића.У свом допису господин Бенедикт наводи:

“Поштовани,

Захваљујемо се на вашем допису и на информацијама које сте поделили са нама.

Поштовање људских права и слобода; владавина права; непристрасно, правично и ефикасно правосуђе и право на суђење у разумном року представљају основне вредности Европске уније. Поглавља 23 и 24 која се односе на правосуђе и основна права, и на правду, слободу и безбедност, су међу најзначајнијим за напредак Србије у преговорима о прикључењу Европској унији.

Упркос чињеници да су нам дописи попут Вашег веома важни као извор информација за праћење стања у областима владавине права, поштовања људских права и реформе правосуђа у Србији, морамо да Вам саопштимо да Делегација Европске уније у Републици Србији нема мандат нити овлашћења да интервенише у појединачним случајевима. Такође, Делегација нема могућност слања посматрача који ће присуствовати суђењима.

Иако се Делегација ЕУ-а не може бавити појединачним случајевима, уверавамо Вас да ће Еуропска комисија наставити да редовно прати развој у подручју владавине права и превенције и борбе против корупције, као приоритетима у оквиру новог приступа поглављима 23 и 24 у вези с приступним преговорима.

С поштовањем,

Оскар Бенедикт
Заменик шефа Делегације ЕУ у Србији”

Police Union Sloga

О овој теми писали смо на линку: Синдикат писао Делегацији ЕУ у Србији

Оставите одговор