Ко је Дијана Хркаловић?

Дијана Хркаловић

БЕОГРАД – Кадар напредњака Дијана Хркаловић (28) постављена за секретара Управе криминалистичке полиције с функције заменика шефа кабинета министра полиције, на коју је дошла без дана стажа.

Дијана Хркаловић (28), секретар Управе криминалистичке полиције МУП и бивши заменик шефа кабинета министра полиције Небојше Стефановића, постављена је на ову важну функцију иако је претходно имала само 12 месеци стажа у МУП.

Међутим, ова атрактивна Пожаревљанка, по занимању психолог и кадар напредњака, муњевито је напредовала у врху српске полиције, у којој данас ведри и облачи.

За све се пита

Miljko-Radisavljevic-Dijana-Hrkalovic-Dejan-Kovacevic– Хркаловићева је постала секретар Управе криминалистичке полиције са свега годину дана радног стажа у полицији. Шест месеци радила је у БИА, а шест је била заменик шефа кабинета министра полиције. Међутим, она, поред још неколико високих функционера, већ води главну реч у Министарству унутрашњих послова и пита се за многе озбиљне ствари – каже наш саговорник близак врху МУП и додаје:
– Њој се поверавају важни послови. Учествовала је и у преговорима са синдикатима, а била је и на саслушању бившег начелника УКП Родољуба Миловића у случају „Папаја“ као члан Радне групе, али и у испитивању главног уредника Телепромтера Данила Реџеповића. Такође, она је један од главних оперативаца у прљавом рату против Курира.

Дијана Хркаловић је мастер психологије, а 2012. била је дванаеста на листи кандидата СНС за одборнике у Скупштини Града Београда.

Она је означена као кључна фигура у испитивању главног уредника Телепромтера Данила Реџеповића кад је објавио транскрипте прислушкиваног разговора између Лидије Удовички и Бојана Пајтића.
– Дијана је водила први разговор с Данилом Реџеповићем у Новом Саду, који је трајао три сата. Уредник Телепромтера објавио је текст после првог саслушања, у којем је навео да је „девојка која је водила разговор“ користила застареле психолошке методе да га сломи – пренео је тада портал  Телепромтер.dijana-hrkalovic-mup-srbije-sns-policija-danilo-redzepovic-1448838567-794041

Дијана је, према писању медија, у СНС радила у групи ботова у име општинског одбора Палилула.
– Као приправник без обавезне безбедносне провере постављена је за заменика шефа кабинета Стефановића. И то са 28 година живота – писао је лист  Таблоид.

Погледајте овај видео!

Синдикалцима арогантна

Прошле године Социјалнополицијски фронт саопштио је да није задовољан састанком одржаним с тадашњим замеником шефа Стефановићевог кабинета Дијаном Хркаловић. Она је, како су саопштили, уместо заузетог Стефановића примила полицајце и окарактерисана је од стране представника синдиката као арогантна, што су они схватили као однос државе према полицији који је омаловажавајућ и неозбиљан.

BvY2gvpIEAAs0yAМомчило Видојевић о Хркаловићевој
ЊЕН ОДНОС ПРЕМА СИНДИКАТУ СКАНДАЛОЗАН

Момчило Видојевић из НПСС тврди да је Хркаловићева имала веома лош однос с представницима синдиката.
– Она са два дана службе води главну реч. Њен однос према нама је скандалозан, очекује да само климамо главом. Имао сам сукоб с Хркаловићевом и међу нама су пале тешке речи – рекао је Видојевић.

Агенција за борбу против корупције
ПРИМЕР ПАРТИЈСКОГ КАДРА

Зоран Стојиљковић из Агенције за борбу против корупције сматра да Хркаловићева не крши закон уколико је члан политичке странке а налази се на руководећој функцији.
– Она није јавни функционер и није прекршила закон. Међутим, ово је један од примера да партије постављају своје чланове на високе функције и тиме не раде на деполитизацији – каже Стојиљковић.

Дијана Хркаловић је водила први разговор са Данилом Реџеповићем у Новом Саду који је трајао три сата. Уредник Телепромптера објавио је тексту после првог саслушања у којем је навео да је “девојка која је водила разговор” користила застареле психолошке методе да га сломи. –

Хркаловићева је 2012. године била на листи кандидата Српске напредне странке за одборнике у Скупштини Града Београда. Како се чини, брзо је аванзовала. –

– Дијана је одана. Шта год јој претпостављени нареди, она ће то верно одрадити. Она је по налогу Српске напредне странке испитивала уредника Телепромптера. Виши јавни тужилац, Наташа Кривокапић, издала је налог за  друго саслушање Реџеповића по жељи Николе Петровића и људи из СНС-а. Иначе, Дијана Хркаловић је наместила полиграфско испитивање Николи Петровићу. Полиграф се увек спроводи после подне када опадне концентрација, а са Петровићем је по први пут организван пре подне, открива извор портала Телепромптер.рс близак истрази.

Извор додаје да је Хркаловићева постала секретар Управе криминалистичке полиције са свега 12 месеци радног стажа у полицији.

– После Вашег другог саслушања сасвим је јасно да им је циљ да угасе портал Телепромтер и забране рад. Ту теорију развијају на основу тезе да Телепромптер није регистрован као медиј, да Реџеповић није новинар и уредник. Покушавају да Реџеповића увуку у кривични поступак као саучесника због непријављивања кривичног дела како би открили извор и натерали га да престане да пише. По сваку цену морају да оспоре то што новинара штити Закон о медијима. Ако сами не престанете да пишете, они ће покушати да Вас ућуткају кривичним поступком, додаје извор Телепромптера.

Сада је сасвим јасно због чега је Дијана Хркаловић по наређењу тужиоца избацила део изјаве Данила Реџеповића који се односио на Небојшу Стефановића.

Hrkalovic Dijana
Enter a caption

HD 1 HD 2

Извор информација “Курир” и “Телепромптер”

3 comments

Оставите одговор