МУП брине о деци погинулих радника

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић уручио је данас у Београду деци страдалих припадника Министарства унутрашњих послова ранчеве и школски прибор, саопштио је МУП.

Министарство унутрашњих послова и ове године обезбедило је и књиге за 64 основаца и средњошколаца, децу погинулих колега из целе Србије.

„Министраство унутрашњих послова води рачуна о својима. Ви сте део ове велике породице и увек ће бити тако. Желим вам да будете добри људи, образовани, успешни и да знате да можете да рачунате на Министарство унутрашњих послова“, поручио је Стефановић у разговору са децом.

Основци и средњошколци, деца страдалих колега, имали су прилику да се данас у Полицијској бригади друже са полицијским службеницима, упознају са њиховим радом, као и са опремом и наоружањем које полиција користи у обављању редовних задатака.

Такође, уживали су јахању коња, видели вештине службених паса, а уз помоћ припадника Специјалне антитерористичке јединице малишани су имали могућност и да се пењу на вештачку стену.

Поред школског прибора и уџбеника за основце и средњошколце, Министарство обезбеђује и месечне стипендије за сву децу погинулих припадника МУП-а.

Синдикат полиције Слога поздравља овакав гест представника послодавца уз жељу да оваквих активности буде што мање односно да не их не буде уопште!

Сваки родитељ који ради у МУП и носи оружје, свестан је свакодневних ризика који носи посао. На жалост, криминал се не може искоренити али се може свести на минимум. Због тога полицајци од држве морају добити адеквтну заштиту. Како је важно да грађани имају осећај сигурности, исто тако је важно да и полицајци то имају. Јак морал, добар социјални статус и адекватна правна заштита су предуслови који се полицији морају створити.

И поред оваквог геста вредног пажње и похвале, ипак желимо да сваки родитељ испрати своје дете у школу и од свог рада обезбеди ранац, књиге и прибор.

Нећемо се љутити, шта више, похвалићемо и друге видове помоћи породицама погинулих али и живих социјано понижених и угрожених припадника МУП.