Први мај је за Слогу сваки грађански протест против популистичке власти

Београд, 30.04.2019. – Удружени синдикати Србије “Слога” као ни Синдикат полиције Слога неће учествовати у Првомајском протесту, будући да је српска верзија обележавања Међународног дана рада постала традиционални фолклор и велика синдикална превара чији је једини циљ амортизација радничког незадовољства у корист државе и послодаваца.

Учествавати у протесту са синдикатима чији опстанак искључиво зависи од миллости државе и новца који убирају кроз Социјално-економски савет (СЕС), а не из чланарине, равно је издаји синдикалног покрета и нарастајућег прекаријата.

Уместо традиционалне првомајске шетње и махања синдикалним заставама, позивамо их да иступе из рада СЕС-а и престану са давањем легитимитета влади и послодавцима у даљем уништавању радништва у Србији.

Верујемо да би по њиховом иступању из СЕС-а Првомајски протест у Србији имао пун смисао, окупио велики број људи и био прекретница у борби за побољшање радно-правног статуса свих запослених у Србији.

Удружени синдикати Србије “Слога” ће наставити са својим раније донетим активностима и бранити све оне обесправљене у Србији, посебно угрожене анти-радничким законима, и то радимо свих 365 дана у години.

Посебно смо поносни што смо као синдикална организација јавно и отворено подржали и учествујемо у грађанским протестима против гушења целог корпуса владавине права од стране актуелне популистичке власти, а који се одржавају већ неколико месеци сваке суботе у Београду и другим данима широм Србије.

Информативна служба УСС Слога

Синдикат полиције Слога симболично је 1 маја, на дан међународног радничког покрета – Празника рада пустио у рад своју нову званичну веб презентацију на адреси www.sindikatpolicije.org.rs.

 

Оставите одговор