Прекршајни суд донео пресуду против правнице Жељке Влаисављевић!

Београд, 01.07.2019. – Прекршајни суд у Новом Саду, поступајући по Захтеву за покретање прекршајног поступка од 03.08.2017.године, донео је осуђујућу пресуду осудивши правницу Жељку Влаисављевић из ПУ Нови Сад, на новчану казну од 5.000 рсд. Госпођа Влаисављевић је у то време била овлашћено лице за поступање по захтевима за слободан приступ информацијама од јавног значаја и одговорно лице у органу јавне власти тј. Министарству унутрашњих послова ПУ Нови Сад.

Пресуду можете преузети са ОВОГ линка.

2019-06-26 Presuda prekrsajni sud NS ZV_Redacted

Тражене информације биле су нам потребне ради припреме и сачињавања тужбе када смо заступали колегу Милана Думановића, коме је потврђен престанак радног односа од стране председника дисциплинског Већа у Новом Саду господина Петра Јеличића. Дата су од ПУ Нови Сад трежене следеће информације:

У Решењу број 116-16/17 од 24.05.2017. године, председник дисциплинског већа писмено наводи да су чланови већа приступали документу Министарства унутрашњих послова који је означен као Строго Поверљив бр.3634/15-6 од 10.07.2015. године и који је потписао Срђан Пасквали.

С тим у вези, а ради припреме тужбе управном суду, потребна нам је информација да ли чланови Већа Дисциплинске комисије, запослени у ПУ Нови Сад имају издате сертификата, сталне или привремене и ког датума су им издати (доставити копију).

Информације се односе на:

Петра Јеличића, председника већа, Полицијска управа Нови Сад;
Кристину Бранковић, члана, ПУ Нови Сад;
Слободана Јарића, члана пензионисаног припадника полиције, ПУ Нови Сад и
Марину Тулаћ, записничар, ПУ Нови Сад.

Занимљиво је и то да је господин Петар Јеличић игнорисао више позива суда да се појави на саслушање у својству сведока, као и да ПУ Нови Сад није Петра Јеличића привела по наредби суда.

У образложењу пресуде судија наводи:

Ко у МУП и зашто штити господина Петра Јеличића није нам познато. Оно што нам јесте познато је да полиција уредно приводи “обичне мале” грађане али и полицајце који нису високо рангирани попут Јеличића.

Свакако овај Синдикат ће настојати да дође до информација због чега и ко у МУП се оглушио о наредбу суда а проти истог покренућемо законске мере.

Иначе, овом синдикату се јављало више колега који су господина Јеличића поменули у негативном контексту јер је као председник Дисциплинског већа потврђивао или доносио решења о престанку радног односа и то Малдену Трбовићу, Милану Думановићу, Станиши Ненадићу и другима.

Можемо само да сумњамо и претпостављамо да је господин недодирљив, па чак и за наредбе суда. Очито јер му у МУП неко “чува леђа” јер обавља врло важне “хигјенске послове” када се решава “неподобних” полицајаца који нису по вољи моћника у врху, вероватно јер су ревносно радили своје послове и засметали.

Ваш Синдикат полиције Слога

Оставите одговор