Повећати плате намештеницима у МУП!

Београд, 11.12.2019. – Председник Синдиката полиције Слога Глишо Видовић упутио је дописе председнику Републике Србије Александру Вучићу и председници Владе Ани Брнабић захтевајући од њих да снагом ауторитета под хитно утичу да се у Министарству унутрашњих послова поштује закон и прекине са дискриминацијом намештеника. Дописима је тражено да се намештеницима у МУП под хитно исплати повећање плате у износу од најмање 10%, и да исплата под хитно почне са другим делом плате.

У дописима је изнето да се према Закону о систему плата запослених у јавном сектору намештеници морају третирати као запослени у Јавном сектору и да је неопходно да се према одговорним лицима у МУП предузму дисциплинске мере због тешког нарушавања права запослених.

Изнет је и велики проблем незадовољства запослених нејаднаким увећањем плата, посебно чињеницом да су намештеници прескочени и да нису добили ни један динар повећања плате, што је поротивно Одлуци Владе о увећању плата у јавном сектору.

У незваничном разговору са одређеним политичким субјектима из врха, стигло нам је чврсто обећање да се ради на превазилажењу проблема као и да ће намештеницима плата бити увећна за око 10%.

Наши чланови намештеници који су незадовољни, синдикату могу дати пуномоћје које ће послужити за подношење пријаве надлежном органу или тужбу због ускраћивања права из радног односа и дискриминације.

Ваш Синдикат полиције Слога

Оставите одговор