Што пре опремити и заштитити полицију и остале запослене у МУП

Београд, 19.03.2020. – “Полиција и остали запослени у МУП ће грађанима и медицинским службама морати да пруже адекватну асистенцију у борби против подмуклог невидљивог непријатеља. Међутим за разлику од Војске Србије полицајци на терен одлазе потпуно незаштићени, нема рукавица и маски за лице за једнократну употребу као ни средства за дезинфекцију”. – наводи председник синдиката Глишо Видовић који се обратио Кабинету министра.

 

 

Поштована госпођо Томашевић,

У своје лично име и у име чланова овог синдиката искрено Вам се захваљујем на брзој реакцији која је уследела након нашег указивања на пропуст који је начињен депешом број: 117-13756/2020 која се односила на радно ангажовање запсолених који су хронични болесници у статусу ОСЛ.

Овом приликом желим да похвалим и рад Ваших сарадника који су препознали проблем и показали велику вољу и заинтересованст да се проблем реши у рекордно кратком року на задовољаство свих одних на које се депеша односи.

Сматрам да овакву добру и ефикасну сарадњу треба наставити и надаље у ово време када се наша земља налази у деликатној ситуацији и када ће полиција и остали запослени у МУП морати грађанима и медицинским службама да пруже адекватну асистенцију у борби против подмуклог невидљивог непријатеља.

Полиција је увек била и биће уз грађене Србије и спремна је и као и увек да поднесе жртве, међутим запослени не смеју бити жртвовани јер МУП и држава није спремна да истима пружи адекватну заштиту. Ових дана, за разлику од Војске Србије полицајци на терен одлазе потпуно незаштићени, нема рукавица и маски за лице за једнократну употребу као ни средства за дезинфекцију.

С тим у вези, апелуемо на Вас као првог сарадника министра да учине све да се полиција и остали запослени адекватно опреме како би у свом послу били ефикасни и како себе и своје породице не би изложили опасноси кривицом оних који су били дужни да обезбеде заштитна средства у време епидемије.

Из ове ситуација у којој се налазимо треба да извучемо поуку да Министарство унутрашњих послова, односно Сектор за ванредне ситуације мора да буде опремљен управо и за овакве ванредне иситуације пандемије, да магацини морају да буду опремљени заштитним оделима, маскама за пречишћавање ваздуха, рукавицама, средстваима за личну дезинфекцију и дезинфекцију возила и опреме.

У противном, запослени који треба да пруже адекватну заштиту становништву ће бити први на удару, десетковани. Као такви они неће моћи да пруже адекватну заштиту становништву. Циљ мора бити да они који су први на удару остану заштићени.

У доброј вери да ће те ове наводе схватити крајње озбољно и добронамерно, захтевамо да се лично ангажујете и што пре нађете начин да полицију и запослене опремите адекватно новонасталој ситуацији. На исти начин као што сте ефикасно одреаговали упућивањем двеју депеша које веома значе запосленима.

С поштовањем,

Београд, 19.03.2020.године.

Председник
Глишо Видовић

One comment

Оставите одговор