Суспендован председник синдиката Глишо Видовић

Ужице – 27.07.2021. – Начелник ПУ Ужице донео је скандалозно решење којим је привремено удаљио са рада из ПУ Ужице полицијског службеника Глишу Видовића, који је и председник Синдиката полиције Слога, председник Синдиката Слога Град Ужице и члана ГО УСС Слога до окончања дисциплинског поступка. Видовић се терети да је извршио тешку повреду службене дужности – понашање које штети угледу МУП.

У својој објави Глишо Видовић наводи:
Поштовани пријатељи, симпатизери и чланови Слоге,

Обавештавам вас да сам се вратио кући из Полицијске управе Ужице где су ми уручили Решење о удаљењу са рада до окончања дисциплинског поступка. Стављено ми је на терет да сам у службеном телефонском разговору као председник Синдиката Слога правници АД Путеви Ужице наводно рекао да сам брз на обарачу.
Осумњичили су ме за КД Угрожавање сигурности из члана 138.ст.1. КЗРС
Сву документацију ћу ујутру објавити уз детаљније изношење чињеница и све ће вам бити јасно. Биће вам јасно у каквој држави живимо где се за једну непроверену лаж лако човек удаљи са рада.
Увек сам говорио да идем стазом трња и истине и да ме неће сломити. Остао сам усправан и доследан својих веровања и борбе.
Хвала вам на подршци и веру у мене коју сте ми вечерас показали.
– Од почетка мог ангажмана у Синдикату Слога дао сам себи за циљ да ћу се ставити у службу грађана и радника. Да ћу без обзира на последице које ћу имати дати максимуму борби против неправде, корупције и криминалау нашој друштвеној заједници, свестан да због својих активности могу доћи на ударразних центара моћи којима није у интересу да се развија грађанска и радничка свест у овом друштву.
Увек сам истицао да сам свесно одабрао стазу трња, истине и правде и да са својим сарадницима нећу скренути са тог пута. Желим да се борим и борићу се док сам жив за будућност својих најмилијих, суграђана као и осталих који живе у овој држави.
Често сам на својим леђима осетио неправду и последице које са собом носи стаза, трња истине и правде. Те последице сносим и сада.
Ово што се синоћ десило и неправда коју сам доживео је само један од показатеља шта све пролази један синдикалац који жели часно и поштено да се бори за своје чланове и остале запослене.
Суспендован сам на основу једне речи коју је изрекла службеница предузећа чијем сам директору поднео две пријаве инспекцији рада. Наравно ради се о лажној оптужби да сам јој претио како сам “лак на обарачу”. 
Центри моћи којима не одговара мој рад нису седели скрштених руку, желе да ме склоне са синдикалне сцене тиме што ће ме уплашити, ућуткати и урушити синдикат који зна да се бори и који тренутноу Ужицу броји око 2500 чланова. Свакако ова подметачина ме неће скренути с пута. Сви који ме знају, знају да ћу тек сада радити још боље и јаче.
Хвала на подршци коју ми несебично пружате и знајте да ме нису поколебали већ су ми убризгали додатно гориво да наставим путем истине и правде којим идем. Предаја и одустајање никада не сме бити опција.”

One comment

Comments are closed.