Апел: Предајте нерегистровано оружје! За експлозина средства позовите 192

Београд – Министарство унутрашњих послова позвало је грађане да предају нерегистровано оружје и муницију у најближу полицијску станицу. Такође, грађани могу контактирати и најближу полицијску станицу и позвати полицијске службенике да дођу по оружје и експлозивне направе ради преузимања.

Синдикат полиције Слога апелује на грађане који су пронашли, чувају или поседују експлозивне остатке из рата, неексплодирана убојна средства или минско експлозивна средства да исте не доносе лично у полицијске станице већ да на број 192 позову полицијске службенике који ће доћи и преузети таква средства.

Упозоравају се грађани који у својим становима, кућама или другим просторијама чувају трофеје из рата који у себи имају екплозив, муницију са експлозивним зрнима или поседују било какве друге експлозивне направе  да таква експлозивна средства не доносе лично у полицијске станице већ да позову 192 како би стручна лица преузела таква средства јер иста могу бити опасна за неадекватан транспорт.

Истичемо и чињеницу да је веома опасно да се експлозивни остаци из рата, неексплодирана убојна средства и импровизоване експлозивне направе транспортују средствима јавног превоза па се грађани моле да  позову полицију на број 192 где ће Специјализовани тимови за заштиту од НУС безбедно уклонити таква средства.

Синдикат полиције Слога упозорава колеге, полицијске службенике, који немају обуку за руковање и поступање са МЕС, ЕОР и НУС, да са нарочитом пажњом рукују и постуају са пријављеним или пронађеним експлозивним средствима у циљу њихове заштите и безбедности на раду, као и безбедности грађана који траже интрвенцију полиције.

Грађани приликом предаје оружја нису у обавези да се легитимишу. Сваки грађанин, уколико то жели, може оставити своје личне податке у циљу добијања потврде о враћеном оружју.

Истичемо и да поред нерегистрованог оружја и муниције грађани могу враћати и своје регистровано оружје уколико им даље није потребно или не желе да га држе.

Акција враћања нерегистрованог оружја ће трајати до 8. јуна 2023.године.

Синдикат полиције Слога