Подршка смењеним инспекторима Миленковићу и Митићу

Ужице, 29.08.2023. – Бити частан и савестан полицајац у новоуспостављеном систему вредности који се континуирано успоставља од министра полиције Небојше Стефановића, Дијане Хркаловић, Александра Вулина и сада Братислава Гашића је нешто што може коштати каријере а често и егзистенције.

Слободан Миленковић и Душан Митић

Најпре је успостављањем „анализе ризика“ извршен селектовано удар на „неподобне полицајце“ где су многи часни полицајци подлегли притиску, дигли руку на себе, протерани, суспендовани или сами напустили министарство увиђајући какво нам време долази.

Након тога долазак Александра Вулина „баштована из Јовањицице“, на чело министарства тај тренд се наставља. Александар Вулин и његови кадрови су наставили са урушавањем Министарства унутрашњих послова, прогањајући часне полицајце покретањем дисциплинских поступака и ускраћујући запосленима права загарантована законским прописима.

И на крају под руководством министра Братислава Гашића тренд урушавања Министарства унутрашњих послова се наставља. Полиција и даље нема свог директора, помоћник директора Драган Васиљевић и шеф кабинета Дејан Бојевић неовлашћено врши распоређивање полицијских службеника и на крају само неовлашћено распоређивање полицијских инспектора Слободана Миленковића и Душана Митића довољно говори о стању у министарству.

Смена је очекивана и одавно најављена, јер је на овај начин послата порука да се часни полицајци повуку и препусте примат подобнима и склоним да без поговора извршавају наређења не питајући се да ли су законита.

Да постоји спрега криминала и власти указује и јасна порука народног посланика, државног секретара и страначког колеге министра Гашића, Ђорђа Дабића који загрљен са Предрагом Колувијом поручује јавности „Да им не може нико ништа“.

Зато мој драги народе и моје драге колеге немој да се чудите што распоредише инспекторе на друга радна места, далеко од дроге, далеко од мафије јер је сигурно да их са тих радних места неће нити их могу угрозити.

Чврсто верујем да ће инспектори Душан Митић и Слободан Миленковић на крају однети победу у борби за доказивање нелегалности решења о распоређивању.

Да однесу победу против корупције и криминала у нашој држави тешко, без помоћи осталих часних колега из министарства и грађана Србије.

Глишо Видовић, председник Синдиката полиције Слога

Глишо Видовић