Положен камен темељац за зграду Сектора за ванредне ситуације

Београд, 17.09.2023. –Министар унутрашњих послова Братислав Гашић и в.д. помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације положили су у недељу камен темељац за изградњу новог објекта Сектора за ванредне ситуације који истог дана обележава своју славу Пресвета Богородица Неопалима Купина, заштитница ватрогасаца-спасилаца.

У недељу 17. септембра на дан Пресвета Богородица Неопалима Купина која је слава Сектора за Ванредне ситуације сви запослени у седишту Сектора за ванредне ситуацие присуствовали су полагању камена темељца за нову зграду Сектора за ванредне ситуације која ће бити изграђена на Новом Београду.

Министар Гашић је свим припадницима Сектора за ванредне ситуације честитао њихов дан и Славу и поручио да ће Министарство наставити да улаже у јачање капацитета Сектора.

Министар Гашић је истакао да је изградња новог објекта који ће се налазити у Улици Ђорђа Станојевића у Новом Београду, део је значајних улагања у унапређење услова рада припадника Сектора за ванредне ситуације које Министарство унутрашњих послова спроводи уз подршку председника Александра Вучића и Владе Републике Србије.

Доласком на место будуће изградње објекта СВС, министар се руковао са сваким присутним припадником Сектора за ванредне ситуације и изјавио да му је велика част  и задовољство да се рукује са људима који спашавају животе и имовину грађана и да ће радити на побољшању услова и унапређењу рада запослених у Сектору за ванредне ситуације.

Полагању камена темељца за изградњу објекта у ком ће бити седиште Сектора за ванредне ситуације присуствовао је, поред вршиоца дужности помоћника министра, начелника Сектора за ванредне ситуације Луке Чаушића, велики број активних, као и пензионисаних припадника СВС.

Синдикат полиције Слога цени напоре државе и пре свега министра Гашића да се по први пут у историји сагради функционални објекат Сектора за ванредне ситуације, уместо што се до сада плаћао закуп зграде.

Овај синдикат пружа пуну подршку в.д. помоћнику министра и начелнику Сектора за ванредне ситуације Луки Чаушићу препознајући енергију младок човека који се истински труди и залаже да запосленима омогући све оно што им по закону припада и створи безбедне услове на раду, а пре свега задовољство што раде у овој организационој јединици.

С тим у вези, сматрамо да је Лука Чаушић доследан наследин покојног Предрага Марића који је био преознат као велики професионаац и омиљен међу грађанима и запосленима.

Неспорено је да постоје неки проблеми и теме на којима треба заједнички да радимо у циљу унапређења рада и надамо се  решавању истих уз обострано задовољство. Пре свега, имајући у виду посао којима се баве ватрогасци-спасиоци и улогу коју имају у друштву, сматрамо да би требало изједначити плате са полицијским и подићи дневнице и у томе очекујемо подршку начелника сектора и министра.

This slideshow requires JavaScript.

Ваш синдикат полиције Слога.