Уместо договора МУП ће платити милионе. Симоновић победио!

Београд, 05.10.2023. – Наш колега пензионер Предраг Симоновић, аутор књиге “Оперативац” и члан синдиката полиције Слога обратио се својим бившим колегама из УКП-СБПОК са поруком која се односи на добијену тужбу због неисплаћених зарада. Поруку преносимо у целини:

Предраг Симоновић каже:

“Драге и многопоштоване колеге из СБПОК-а, Ви који сте тужили МУП Републике Србије због неисплаћених зарада и Ви који због тога што сте се дрзнули да тражите своја права нисте могли да напредујете…

Надам се да ће Вам ова објава помоћи и мој савет је да ову пресуду шаљете као доказ судске праксе.

Врховни Касациони суд овом пресудом можда мало враћа веру у пољуљано правосуђе.

Наиме, Врховни Касациони суд је својом пресудом Рев2 3147/2022 преиначио срамну и незакониту пресуду Апелационог суда у Београду коју је донео чувени судија за кога се, надам се, једном бити постављено питање колико је штете због судских трошкова и камата нанео земљи Србији.

Већ давне 2019. године упутио сам МУП-у Републике Србије предлог за закључење споразума напомињући да сам у претходном периоду већ добио две пресуде и да је безвезе да правимо трошкове на штету буџета. Као и у највећем броју случајева МУП ме је игнорисао. Игнорисао је и моју ургенцију, јер су тако у могућности.

Онда сам ја тужио МУП.

Први Основни суд је одредио вештака, вештак је извештачио и суд је донео одлуку да ми МУП дугује 1,8 милиона динара.

Апелациони суд је ту пресуду укинуо и вратио на поновно суђење.

Први основни суд је у поновљеном поступку поново донео исту пресуду да МУП дугује Симоновићу 1,8 милиона динара.

Државно правобранилаштво се жалило и предмет је упућен Апелационом суду.

Апелациони суд је рекао отрилике овако:

“Јесте Симоновићу, МУП ти дугује неке плате али не толико колико је судски вештак извештачио него мање. У потпуности ћемо игнорисати налаз вештака, него смо ми израчунали (питај Бога како) да ти МУП не дугује 1,8 милиона него да ти дугује 34 хиљаде динара. Е тако. И да, треба да платиш таксу 30 хиљада динара”.

Пре ове одлуке тадашњи министар унутрашњих послова донесе депешу да се обаве разговори са припадницима СБПОК-а у циљу закључења споразума због енормних трошкова по питању тужби.

Да би све било у складу са законом ја ангажујем мог пријатеља и медијатора Др Жеб (Драгана Жебељана) који обавести МУП да хоћу да потпишемо споразум и да се одричем камата. МУП наравно опет игнорише и мене и Жебељана јер смо ми непријатељи државе а уз то и лудаци.

Врховни Касациони суд донесе пресуду да ми МУП ипак дугује мало више од 34 хиљаде динара, преиначи пресуду Апелационог суда и каже да ми МУП дугује 1,8 милиона динара.

Према слободној процени због камата и судских трошкова буџет ће бити оштећен за још 1,5 милиона.

То ће платити грађани Србије.

Ја ћу као и увек поднети кривичне пријаве против надлежних у МУП-у а надлежно Тужилаштво ће те кривичне пријаве одбацити.

Можда ће се то једног дана и променити.

Колеге ми кажу и да су у току мере штедње у МУП-у, рестрикција горива итд.

Живи били…

Предраг Симоновић”