Милош Вучевић: “Синдикате треба укинути јер су највећа глупост”

Ужице, 17.02.2024. – Председник Синдиката полиције Слога Глишо Видовић најоштрије осуђује изјаву и став техничког Министар одбране, Потпредседника Владе и Председника Српске напредне странке, правника Милоша Вучевића који јавно, без икакве одговорности каже да треба укинути синдикате у МУП и Војсци Србије.

@sindikat.policije.slogaМилош Вучевић недостојан за будућег министра!♬ original sound – Sindikat policije Sloga

Гостујући у емисији ,, Директно са Мињом Милетић“ која је емитована 15.02.2024.године политичар – правник Милош Вучевић је између осталог истакао: “Синдикати у војсци су невиђена глупост, мислим то и за МУП, али не водим тај ресор..

Својом антиуставном и антицивилизацијском изјавом технички министар одбране и правник, бивши адвокат, показује основно непознавање Устава, закона и међународних прописа када се лично залаже се за укидање синдиката у систему одбране и унутрашњим пословима. Својим назадним ставом (уместо напредним јер је и председник странке која у називу има тај термин) он настоји да укине већ достигнути ниво људских и синдикалних права.

Председник Синдиката полиције Слога, дипломирани правник Глишо Видовић, сматра да је такав назадни став и изјава нечувена за политичара који је уједно и правник-адвокат.

Видовић се пита, шта у будуће могу очекивати синдикати у МУП ако тај човек у новој Влади буде постављен за министра Унутрашњих послова или за Председника Владе који је послодавац свима нама из система унутрашњих послова и одбране? Свакако ништа добро!

Јавна изјава да су синдикати у војсци и МУП обична глупост,  је веома забринавајућа и опасна, посебно када је изречена од стране председника најмоћније партије и претендента на врло високу државну функцију.

Ако такав човек назадних ставова дође на чело Владе или Министарства унутрашњих послова, плашим се да ће засигурно доћи до урушавања права и положаја запослених у МУП и ометања и спречавања синдикалног деловања.

Стичем утисак да су политичари бахати и бескрупулозни када се не плаши да јавно изнесу став, попут онога  да су синдикати глупост и да ће их укинути ако буде у прилици да одлучује! 

Чак и ако неким случајем не успе да спроведе своју замисао, јасно је да са синдикатима у МУП неће имати комуникацију као што комуникацију није имао ни са синдикатима у Министарству одбране за време мандата који му ускоро истиче.

Из његовог досадашњег рада и изјаве закључујем да са Вучевићем, уколико дође на чело МУП, неће бити могућ нормалан дијалог и професионалан однос.

Вучевић је непрофесионалан, бахат и безобзиран и као такав је недостојан је за будућег министра или Председника Владе Републике Србије! – наводи Глишо Видовић.

Истичемо да је право на синдикално удруживање и организовање савремена цивилизацијска тековина коју запослени у МУП и војсци уживају више од деценије, а тенденција је да у складу са препоруком Парламента Савета Европе бр. 1742.

О проблемима са техничким министром Вучевићем писао је и Војни Синдикат Србије.

Ко је Милош Вучевић

Рођен је 1974. године у Новом Саду. Основну школу „Васа Стајић” похађао је у Новом Саду, а потом је завршио гимназију „Јан Колар” у Бачком Петровцу и дипломирао на Правном факултету у Новом Саду 1999. године, са просечном оценом 8,84. По завршетку факултета, одлази на служење војног рока у Врање, а потом у Гњилане.

Адвокатуром се бави од 1999. године у породичној адвокатској канцеларији. Председник је Градског одбора Српске напредне странке Нови Сад. За председникa Градског одбора Српске напредне странке у Новом Саду изабран је на изборима унутар странке на локалном нивоу одржаним 2011. године и 2017. године.

За градоначелника Града Новог Сада изабран је у септембру 2012. године, након чега престаје да се бави адвокатским послом. Био је члан Управног одбора Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) од 2015. до 2016. године.

Након локалних избора 2016. године, у другом узастопном мандату је изабран за градоначелника Новог Сада, а 2020. године трећи пут је изабран за градоначелника, што се догодило први пут у историји града. Потпредседник Српске напредне странке постаје 2021. године.

Добитник је више признања, међу којима и повеље почасног сенатора Сената привреде Србије 2014. године. Исте године добија и награду „Капетан Миша Анастасијевић”, која му је уручена као лидеру градске управе, за промоцију европских вредности живота у Новом Саду. Две године касније, 2016. године, те вредности су потврђене и проглашењем Новог Сада за Омладинску престоницу Европе 2019. и Европску престоницу културе 2021.

Добитник је признања „Бела голубица” у оквиру програма „Тесла Глобал форума”. Носилац је Ордена Светог владике Максима Епархије сремске, као и грамате признања и захвалности Епархије бачке за изузетан допринос у развоју духовног и црквеног живота, а у 2022. години добио је највеће признање Српске православне цркве – Орден Светог Саве другог степена.

Поред правних наука, историја и географија су његове омиљене друштвене области.

Пасионирани је љубитељ фудбала и спорта. Слободне тренутке највише воли да проводи у природи, у риболову.

Говори енглески језик. Ожењен је Мајом, отац Михаила и Данила.

 

Ваш Синдикат полиције Слога