Рад рецепционара у СХ “Дурмиторска” на ивици издржљивости

Београд, 13.07.2024. – Сектор за логистику Министарства унутрашњих послова доставио је синдикату депешу број 11/24, којом се упозорава на организацију радног времена у условима екстремно високих температура. Овај документ је иницирао хитан захтев за уградњу клима уређаја у просторију где раде рецепционари у самачком смештају “Дурмиторска” у Београду.

Нехумани услови за рад

Просторија рецепције у самачком смештају “Дурмиторска” у Београду, изложена директном сунцу у поподневним сатима, постала је нехумана за рад због екстремно високих температура. Рецепционари су изложени температурама које прелазе 33 степена Целзијуса, што је далеко изнад прихватљивих услова за рад.

Непромишљено реновирање

Упркос реновирању просторије ове године, клима уређај није уграђен. Простор је додатно смањен скупим алуминијумским вратима, што је погоршало услове рада. Овај потез је направљен, колико чујемо, како би се просторија адаптирала за службеницу Наташу Милинчић, која тренутно ради у канцеларији преко пута, опремљеној са два клима уређаја.

Синдикат упозорава: Хитна потреба за клима уређајем

Синдикат је изразио озбиљну забринутост за здравље колага рецепционара и колегинице Наташе Милинчић. У хитном захтеву, синдикат предлаже да се, уколико тренутно нема финансијских средстава за набавку нових клима уређаја, један од постојећих клима уређаја из канцеларије преко пута премести у просторију рецепције.

Здравље на првом месту

Синдикат такође тражи да се Наташа Милинчић по повратку са годишњег одмора не премешта у новоопремљену канцеларију све док се клима уређај не угради, како би се спречили могући здравствени проблеми због високих температура. Поред тога, синдикат захтева да се собарицама омогући приступ канцеларији са клима уређајем током пауза, као и чешће паузе у време екстремно високих температура.

Хитан апел за акцију

Овај захтев је поднет у циљу заштите здравља запослених у Министарству унутрашњих послова, у складу са Законом о полицији. Синдикат очекује брзо деловање како би се обезбедили хумани услови за рад у самачком смештају “Дурмиторска”.

Синдикат истиче да је хитна реакција неопходна како би се заштитило здравље и добробит запослених.

2024-07-12 Допис клима уређаји Дурмиторска