Неосноване оптужбе Наташе Милинчић: Покушај дискредитације потпредседника синдиката

У недавној изјави за ТВ Н1, главна службеница за послове смештаја у Министарству унутрашњих послова (МУП), Наташа Милинчић, изнела је озбиљне оптужбе против потпредседника Синдиката полиције Слога, Драгана Жебељана.

Повезана вест: Напад на потпредседника Синдиката полиције Слога

Она је тада навела да је Жебељан наводно злоупотребио своју службену позицију, пратећи и фотографишући је приликом њеног доласка и одласка са посла. Ове оптужбе су резултирале покретањем и парничног и кривичног поступка, који су се на крају показали као потпуно неосновани. У даљем тексту, разматрамо детаље овог случаја и указујемо на ширу слику која стоји иза ових оптужби које су у потпуности одбачене.

Дана 22. марта 2024. године, Наташа Милинчић, главна службеница за послове смештаја у Министарству унутрашњих послова, обратила се јавности путем ТВ Н1, изјављујући да је потпредседник Синдиката полиције Слога, Драган Жебељан, злоупотребио своју службену позицију како би је пратио и фотографисао.

Шта више, она је од суда тражила привремену меру безбедности – забрану приласка!

Милинчић је, због ових наводних радњи, поднела кривичну пријаву Првом основном тужилаштву, која је касније одбачена, као и приватну кривичну тужбу пред Првим судом у Београду, која је такође завршена у корист Жебељана.

У оба случаја, показало се да Драган Жебељан није прекршио закон, а све оптужбе против њега су се показале као неосноване и бесмислене!

Испоставља се да је Наташа Милинчић умислила да је изнад закона, верујући да може долазити и одлазити с посла по свом нахођењу, и паркирати свој приватни аутомобил сваки пут на месту испред улаза у зграду, које није означено као паркинг место и где је паркирање забрањено. Поред тога, Милинчић је користила раднике рецепције да јој чувају улаз у зграду, показујући потпуно непоштовање према њиховим личностима, радним правилима и угледу институције у јавности.

Очигледно да Милинчић сматра себе за привилеговану у односу на друге запослене. Њено понашање, укључујући незаконито паркирање возила испред улаза у објекат, довело је до нарушавања угледа Министарства унутрашњих послова у јавности. Нажалост, Милинчић је наставила да се понаша као да је незаменљива “шефица,” иако је заправо само извршилац са завршеним факултетом географије. Отуда можда и глобус у њеној канцеларији.

Након што су све оптужбе против Жебељана одбачене, остаје питање да ли ће се Милинчић дозвати памети или ће наставити да води “битке против ветрењача” уместо да својим понашањем постави пример својим колегама. У јавности се спекулише да Милинчић, захваљујући блиским породичним везама са породицом Којић, можда планира да постане начелница одељења јер је незадовољна тренутним статусом и позицијом. Чини се тешко прихватајући статус извршиоца и да никоме није надређена, и непримећује подругљиво, уз осмех, ословаљвање са “шефице”.

С обзиром на све наведено, Синдикат полиције Слога захтева од начелника Сектора, Жељка Којића, да награди добре раднике, а оне попут Милинчић дисциплински санкционише, јер њој радно место у Дурмиторској није Богом дано, већ се заслужује радом и понашањем које не нарушава углед институције.

Овај случај јасно показује да су неосноване оптужбе и покушаји дискредитације поштених и часних радника нешто што Синдикат полиције Слога неће толерисати.

Захтевамо праведно третирање свих запослених и санкционисање оних који злоупотребљавају свој положај за личну корист и комодитет. Пример недисциплиноване и неодговорне раднице попут Наташе Милинчић треба да служи као опомена да је закон једнак за све и да ниједан службеник није изнад њега.

Тужбе против Синдиката и бесмислене кривичне пријаве против руководиоца синдиката дају нам још већи додатни мотив да останемо на свом путу до правде уз поштовање законских прописа, људских и радничких права.