Након пресуде “поДпредседник” Владе и министар донео ново решење

Београд, 29.06.2019. – Након пресуде Управног суда у Београду у корист Синдиката полиције Слога министар Небојша Стефановић, потписан као “поДпредседник” Владе Републике Срибије и министар Унутрашњих послова донео је ново решење, којим побија своје претходно незаконито решење, оспорено пресудом Управног суда.

 

2019-06-05 IN Resenje ministar nakon presude

 

Више о овој теми писали смо у овом чланку МУП изгубио спор од Синдиката полиције Слога.

Иначе, као што се може видети министар није својеручно потписао решење већ је нама неко непознато лице отиснуло факсимил са његовим потписом. Да јесте, верујемо да би као доктор наука, који се бар тако представља, приметио да је наведен као “поДпредседник” уместо “поТпредседник”.

Потпредседник/подпредседник/потпретседник

Правилан облик је потпредседник.

Реч потпредседник је настала спајањем речи под и речи председник.

Глас д испред гласа п прелази у т, свој безвучни пар, док се глас д не мења кад се нађе испред с или ш, као што је случај у речи председник.

Један колега примети уз коментар: “Није ни чудо како велики правници у МУП губе спорове кад су очигледно и неписмени. Ајде што су и неписмени, али како раде у корист и за име министра и ко их ту доводи…”. Други рече: “Све сами подобни “стручњаци”.”

Грешке се свима дешавају-неспорно, али да ли овакав луксуз сме себи да приушти неко ко представља министра и Министарство и да ли на такав начин урушава углад министра и Министарства, посебно имајући у виду да оваква акта пролезе разне руке извршиоца шефова, заменика, начелника и других, све до самог шефа или заменика шефа Кабинета министра.

Ваш Синдикат полиције Слога 

 

One comment

Оставите одговор