МУП: Нови станови за запослене у МУП

DSC_5295Београд, 14.04.2016. – Министар унутрашњих послова Републике Србије Небојша Стефановић и градоначелник Београда Синиша Мали потписали су 13.04.2016. године,  Споразум о решавању стамбених потреба запослених у Министарству, којим ће бити омогућено да , после више од деценије, 180 полицијских службеника из Београда реши своје стамбено питање, саопштио је МУП.

Како наводе у свом саопштењу, “По потисивању Споразума, министар Стефановић је истакао да ће 180 полицијски службеника са својим породицама, након спроведеног конкурса, у року од шесте месеци, по најповољнијим условима и ценама, знатно нижим од тржишних, бити усељено у нове домове у насељу Камендин у београдској општини Земун.

Захваливши граду Београду, Стефановић је истакао да је ово први корак и додао да ће се Министарство трудити, да на сваке две до три године, пронађе начине како би, по повољним условима, полицајци у Београду и свим другим градовима у Србији, могли да реше стамбено питање.

This slideshow requires JavaScript.

„Приоритет је био Београд, јер у престоници највећи број полицијских службеника има нерешено стамбено питање и тражишна цена станова је највиша, што решавање стамбених питања чини тежим“, рекао је Стефановић напоменувши да су београдски полицајци последњи пут имали прилику да откупе станове пре 11 година.

„Брига о полицајцима је нешто чиме морамо да се бавимо. Решавање стамбеног питања је важна ствар за сваку породицу , за сваког човека, а поналазак решења за 180 породица полицајаца је значајно за Министарство унутрашњих послова“, закључио је министар полиције.

Градоначелник Београда Синиша Мали указао је да је поптисани Споразум само једна од активности коју град и Министарство унутрашњих послова успешно спроводе.

„Споразум ће омогућити да станове које је град Београд изградио, понудимо Министарству унутрашњих послова и тиме се на неки начин захвалимо полицијским службеницима, што заједно са нама чине да нам град буде безбеднији“, рекао је градоначелник.

Мали је додао да Агенција за инвестиције града Београда и даље планира да гради станове на неколико локација у престоници и да ће део тих станова бити понуђено Министарству,  како би у што краћем временском периоду стамбени проблем запослених у МУП-у био решен.

Истакавши да сарадња града и Министарства никада није била боља, Мали је навео да се њени резултати виде на улицама Београда, које никада нису биле безбедније.” – Саопштио је МУП у свом саопштењу бр. 270 од 13.04.2016.године.

Синдикат полиције Слога подржава напоре свих политичара и политичких партија који желе да помогну запосленима у Министарству унутрашњих послова у остваривању бољег социјалног статуса и бољих услова рада.

Решавање стамбеног питања једно је од најважнијег сваког човека као и полицајаца који махом путују из унутрашњости Србије да би радили у Београду. Под тако тешким условима рада, заснивање и одржавање функционално стабилне породице често је веома тешко а кадкад и немогуће. Зато су овакве  акције усмерене ка решавању стамбеног питања запослених јако важне за запослене и друштво у опште. 

Поред несумњиво добре намере послодавца да помогне својим запосленима, оправдано се може упутити критика због тајминга у времену када се спроводе ванредне парламентарни избори те што се ова ситуација користи као пропагандно средство и посредни утицај на гласачко тело. Волели би да се политичари сете полиције и после избора а све оно што обећају после избора испуне.

Нејасно је да ли ће ови станови бити доступни свим запосленима који раде на територији Града Београда (и они у седишту министарства) или су станови намењени искључиво за запослене у ПУ за град Београд.

Синдикат полиције Слога

 

 

 

One comment

  1. Dobra je bilo kakva inicijativa da se reši makar promil nerešenog stambenog pitanja radnika MUP-a a za šta je kriv poslodavac. Međutim, iza ovoga se krije propaganda da se ovim konkursom otvara mogućnost rešavanja stambenih problema svih radnika ministarstva sa prebivalištem u Beogradu, a u stvari se rešava samo za radnike PU za grad Beograd. Čak se ne rešavaju problemi vatrogascima jer oni pripadaju sektoru. Neka se ministar zapita kako to vojska može da proda kasarnu pa da od državnog zemljišta reši stambeno pitanje svojih zaposlenih. Čak i železnica na sličan način to radi. Ne kažem da mi treba da “prodamo i zatvorimo” neku policijsku stanicu i tu izgradimo stanove nego kažem da mora sistemski da se reši problem, počev od raspodele svih nelegalno uzurpiranih stanova Mup-a. A to što grad Beograd nudi je diskriminacija. Pa mnogi u ministarstvu rešavaju probleme i kriminal u gradu a neće biti uključeni u mogućnost konkurisanja.

Оставите одговор