Начелница Одељења за организовање исхране и смештаја одбија састанак

Београд, 09.08.2022. – Скоро две године Синдикат полиције Слога покушава да закаже састанак са начелницом Одељења за организовање исхране и смештаја због пријављених и уочених проблема који се свакодневно јављају у раду ове важне организационе јединице која пружа логистику запосленима у МУП. Имали смо жељу да начелници Љиљани Павић Стојковић укажемо на уочене проблеме и предложимо решавање проблема како би смо избегли евентуалне спорове а МУП уштедимо значајну количину пара коју ће морати да издвоји на радне спорове.

На нашу жалост, уместо разумевања за људе и заинтересованости да се уочени проблеми решавају мирно дијалогом, начелница Љиљани Павић Стојковић, мајор полиције, одлучила је да игнорише сваки наш позив за дијалог. Чудно и невероватно, стиче се утисак да је Љиљана Павић Стојковић одлучила да попут ноја забије главу у песак и буде слепа и глува за све оно што се дешава у одељењу на чијем је челу. Поред игнорисања овог синдиката, она заправо игнорише своје сараднике и запослене који раде у нељудским условима за мизерну намештеничку плату, најчешће покривајући више радних места. Од њеног доласка у Одељење, енорман број запослених са више година радног стажа је дао отказ, разболео се или преминуо услед отежаних услова рада и стреса на раду.

Како би смо помогли и пружили јој подршку у раду и помоћ, обратили смо се захтевом за састанак.

“Поштована госпођо Павић Стојковић,

Синдикат полиције Слога писменим путем обратио Вам се пре годину дана захтевом за организовањем састанка, ћутањем управе нашем захтеву нисте удовољили из само Вама знаних разлога.

Имајући у виду смрт наше чланице и колегинице Марице Марков, а ваше раднице, која је преминула наког досласка са рада из Сремске Каменице а која је иначе била тешко болесна и преживела мождани удар, а притом захтевала да буде изузета од рада у Сремској Каменици због неповољних услова рада, од Вас захтевамо хитно састанак.

Уколико и надаље будете игнорисали захтеве овог синдиката за састанак, због вашег неинтересовања или недостатка сарадње, предузећемо једностране мере и радње које сматрамо адекватним у циљу заштите интереса радника којима сте надређени.”

Наш захтев је одбијен уз следеће обрезложење:

2022-05-16 Odgovor Lilja upis

Како до сада нисмо имали ситуацију да неко бежи од дијалога, покушали смо новим актом:

“Поштована госпођо Павић Стојковић,

Захтев за организавовање састанка од 11.05.2022.године био је јасно прецизиран и разумљив иодносио се искључиво на проблем одељења којим управљате. Ако је требало појашњење, имали сте могућност да ме контактирате путем телефона који је назначен у допису.

Још једном, позивам вас да о проблемима који су организационе природе у вашем одељењу поразговарамо лично и покушамо да решимо дијалогом, у обостраном интересу.

Први састанк, између вас и мене би био информативног карактера у циљу личног упознавања и договора око тема које можемо обрадити и верујем, успешно их решавати у наредном периоду.”

На жалост, и наш трећи захтев за састаак није уродио плодом, шта више, одбијен је:

Због настале ситуације у којој смо се нашли, и тврдог става госпође Љиљани Павић Стојковић да игнорише проблеме а са нама да не разговара, били смо принуђени да истражујемо узроке њеног непреофесионалног али и незаконитог понашања.

Као један од могућих узрока је и то што је на претходном радном месту у Министарству одбране у Војној Установи “Дедиње” бежала од дијалога и решавања проблема, шта више постојала је сумња да је злостављала једног запосленог. С тим у вези,  адвокат Младен Симић у име свог клијента ј је послао Захтев за заштиту од злостављања на раду.

2019-11-21 Zahtev za zastitu od zlostavljanja na radu

Како госпођа Павић Стојковић ништа није предузела након пријема писмена, адвокат Симић обратио се и тадашњем министру Александру Вулину представком против Љиљану Павић Стојковић, са упозорењем пред кривични поступак.

2020-01-06 Aleksandru Vulinu predstavka na LjPS

У једном поднеску адвокат Симић наводи да је госпођа Павић Стојковић из Лесковца тадашњи руководилац фирме “Универзал” исту довела до банкрота, па се зато намеће и питање, ако начелница Одељења за организовање исхране и смештаја не жели састанак са овим синдикатом, да ли  постоји план да Одељење за организовање исхране и смештаја на чијем је челу затвори и доведе “пријатељску” приватну кетеринг фирму која ће за потребе МУП продавати своје производе и пружати услоге по много вишим ценама него што су садашње.

Имајући у виду да тада нико од руководиоца из Министарства одбране није покретао никакав поступак у циљу утврђивања чињеница, адвокат Симић је против  госпође Љиљане Павић Стојковић поднео кривичну пријаву која се води под бројем КТКО-420/20 у Вишем тужилаштву у Београду. Иста је након обраде тужилаштва означена ознаком тајности Строго поверљиво.

У наредној објави објавићемо комплетан текст кривичне пријаве која је поднета против госпође Љиљане Павић Стојковић.

Ваш Синдикат полиције Слога