Преносимо: Стефановић – до краја године запосленима једнократна помоћ

Београд 09.12.2017. – Одељење за медије и комуникације МУП саопштило је да је министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао са представницима НСП. Представници Синдиката полиције Слога, као ни представници других синдиката нису присуствовали састанку с обзиром да нису ни позвни.

Стефановић је на почетку састанка потврдио да ће до краја године запослени у МУП-у добити једнократну исплату у износу од 10.000 динара.

“Очекујемо да ће до краја следеће недеље на седници Скупштине бити усвојене измене закона које ће то омогућити и тада ће наше службе аутоматски кренути са исплатом како би запослени овај новац добили пре Нове године” навео је Стефановић.

„Када је реч о новогодишњим честиткама за децу запослених, лично сам иницирао ту тему на седници Владе и подаци о броју деце, која имају право на то, већ су достављени Министарству финансија. Чека се заједнички став Владе, по којем ће Министарство унутрашњих послова поступати“ рекао је Стефановић.

На састанку је констатовано и шта је све од униформи пристигло за Жандармерију, Интервентну јединицу полиције, граничну полицију, као и да би ускоро требало да стигну нове униформе за редовни састав полиције.

Једна од тема била су и одела за полицијске службенике који раде у цивилу, а како наводе договорено је и да се оформи радна група од представника Министарства и НСП која би у најкраћем року направила предлог новог правилника који регулише ову област.

Представници Независног синдиката полиције су предложили да се сва спорна питања по различитим основама, када год је то могуће, споразумно решавају, као и да се размотри активнија улога Комисије за мирно решавање спорова.

Приметно је да састанку нису присуствовали представници другог репрезентативног синдиката Полицијског синдиката Србије (ПСС) као ни представници осталих синдиката у МУП.

Јасно је да на овај начин представници послодавца упорно покушавају да  јавности и запосленима наметну један синдикат који је за њих пожељан партнер док се остали синдикати дискриминишу и игноришу.

Такав поступак министра Стефановића када фаворизује само један пожељан синдикат јасно говори о њима самима и намери да се сви остали синдикати игноришу. Код таквог поступања јасно је да заправо нема отвореног дијалога и то не може и не сме бити тежња једног друштва и државе у развоју која тежи европским вредностима демократије, отвореног дијалога и уважавања свих представника радника и послодавца.

Оставите одговор