Суд утврдио: Ало одговоран за ширење лажи

Београд, 28.03.2024. – Правоснажно је пресуђено да су Ало медија систем и уредник Дејан Новаковић одговорни за изношење неистина путем јавног информисања у тексту “Један оргијао са трансвеститима, други спопадао малолетне дечаке: Ево ко су Ђиласови узбуњивачи хероји! (ФОТО)” који је сачињен и јавности пласиран у циљу дискредитовања заменика председника синдиката Драгана Жебељана.

Виши суд у Београду донео је пресуду која је постала правоснажна и извршна која се односила на неистине које је у јавности пласирао “Ало” са циљем јавне дискредитације Драгана Жебељана.

Пресудом је утврђено да је Дејан Новаковић као одговорни уредник медија интернет портала Арло.рс неистинито тврдио да је тужилац Драган Жебељан спопадао младе дечаке и уз које су објављене фотографије које немају везе са тужиоцем па су тиме повредили његово достојанство и личност и право на аутентичност.

Образлажући пресуду суд је утврдио следеће: Потпредседник синдиката Драган Жебељан на захтев чланова коментарише пресуду:

“Ја сам задовољан пресудом, али не могу да будем задовољан опредељеним износом за претрпљену душевну бол. Ова пресуда је очигледан доказ да данас свако путем медија може да вас јавно оклевета, блати и дискредитује и да за то плати миноран износ од свега 60.000 динара.

На тај начин се новинари и медији не стимулишу да професионално раде поверени посао у јавном интересу. Стимулишу се моћници из медија да јавно дискредитују све они који им засметају. 

 “Ало” уз помоћ неких руководица у Министарству унутрашњих послова од мене покушао да начини девијантну неморалну личност. За све ове године свашта сам доживео и изнео на својим леђима, једоно што још нисам искусио то је притвор или затвор. Али као се моћници на власти понашају према представницима синдиката који имају свој интегритет и то могу да очекујем. Међутим све претње и патње ме неће поколебати онда када сматрам да радим исправну ствар од општег интереса.

Оно што ме није убило, ојачало ме је и дало снагу да наставим путем слободе, правде и истине. 

А миноран износ који ми је уплаћен могу једино да потрошим са својим колегама и пријатељима у кафани…

Захваљујем се свима вама који сте у најтеже време били уз мене и пружали ми подршку. Без вас би можда одустао од свега, тада можда и од живота!  – каже Жебељан.

Након правоснажности пресуде Ало је 26.03.2024.године тужиоцу Жебељану путем рачуна уплатио  износ од 60.000,00 рсд.