Одговоран Сектор за људске ресурсе?!

grb svs new MALAБеоград, 14.07.2016. – Помоћник министра, Начелник Сектора за ванредне ситуације господин Предраг Марић писменим путем доставио је одговор Синдикату на допис од 04.03.2016.године у вези са решењима о распоређивању, премештају и висини укупног коефицијента плате. О тој теми писали смо на ОВОМ линку.

У одговору се наводи:

“Сектору за ванредне ситуације обратили сте се поднеском у коме наводите да се Вашем синдикату обратило више радника Сектора за ванредне ситуације са питањима у вези са решењима о распоређивању, премештају и висини укупног коефициента плате.

У вези са наведеним утврђено је следеће:

Сагласно Правилнику о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Министарству унутрашњих послова од 04.03.2016. годинс, Сектор за ванредне ситуације доставио је предлоге за распоређивање радника на одговарајућа радна места Сектору за људске ресурсе који израђује нацрте решења о распоређивању.

Након тога, Сектору за ванредне ситуације достављен је један број решења о распоређивању, који су након што су потписани од стране начелника Сектора враћени Сектору за људске ресурсе ради даљег поступања, односно уручења радницима.

Није нам познато која су од потписаних решења уручена до сада, с обзиром да су се достављала директно организационим јединицама и уручена са потписима радника враћала директно Сектору за људске ресурсе.

Велики део нацрта решења о распоређивању још увек ниЈе достављен Сектору за ванредне ситуације на потпис од стране начелника Сектора.

Такође, чињеница је да се увидом у ЈИС може констатовати да се већина радника у овом систему воде као да су распоређени на местима на која су предложени, а за која још увек нису добили одговарајућа решења.

Разлози за ово поступање нам нису познати.

Што се тиче разлика у плати, немамо сазнања због чега је до овога дошло с обзиром да се коефицијенти плата у систематизацији нису мењали.

Уколико је потребно утврдити за појединачне случајеве, стојимо Вам на располагању.

С поштовањем,

ПОМОЋНИК МИНИСТРА