Узбуњивач Трбовић враћен у МУП али послат у ПС Опово

Београд, 16.11.2020. – Директор полиције донео је решење којим се узбуњивач Младен Трбовић враћа на рад и распоређује на радном месту полицајац I (OСЛ) у ПУ Панчево у ПС Опово. Решење је донето на основу пресуде Управног суда у Београду којим је утврђено незаконито поступање надлежних у МУП који су га у монтираном дисциплинском поступку огласили кривим када је на крају добио отказ.

2020-06-18 Resenje Trbovic Mladen

Правда јесте формално задовољена, колега је враћен на посао и он ће се у суботу 20.06.2020.године, јавити у ПС Опово на рад.

Суштински правда није задовољена с обзиром да је Младен Трбовић претходни радник Управе кримининалистичке полиције у Београду сада и формално припадник униформисане полиције у ПС Опово.

Дакле, ово решење о враћању на рад и распоређивањ се гради на незаконитом решењу директора полиције од 22.06.2016.године. На то решење Трбовић је уложио Жалбу пред дргостепеним органом Жалбеном комисијом Владе. Предметна комисија одбила је да реши жалбу користећи се институтом ћутања управе.

Заштитник грађана утврдио је да је Жалбена комисија Владе у том случају поступала незаконито. И поред препоруке Заштитника грађана, Жалена комисија је остала нема а како је протекло доста година сматра се да је жалба одбијена. Иако је такаво поступање незаконито али и само решење с обзиром на унесене датуме и место распоређивања које не постоји у ПУ Панчево, то решење је озакоњено и послужило је да сада Трбовића распореде у Опову.

Оно што се може закључити увидом у сву документацију коју синдикат поседује, више лица у МУП и Жалбеној комисији Владе су се, чини се, удружила да узбуњивачу Трбовићу нанесу штету коју трпи и данас.

Адекватно прикупљеним материјалним доказима, адвокати припремају озбиљну кривичну пријаву против више лица у МУП. Колико ће правна држава имати снаге да испита конкретан случај и увезаност више лица која су поступала незаконито и непрофесионално, видећемо. Очекујемо да правда буде задовољена а прљаве значке да никада више неће имати прилике да икоме нанесу штету.

Постаља се питање шта је руководство у ПУ Панчево предузело против Горана Красавчевића који је својим незаконитим поступањем проузроковао отказ Трбовићу, што је и суд образложио у пресуди. Намеће се и логично питање да ли ће и он завршити на дисциплинском суђењу, хоће ли задржати своје радно место командира у Панчеву, или ће можда напредовати у служби?

Његова даља професионална каријера у ПУ Панчево је данас лакмус папир демократије и правде. Ако буде сносио последице, знамо да правна држава постоји и да се професионалци налазе у врху МУП и ПУ Панчево. Ако се не деси ништа, или буде пред пензију напредовао, знамо да је био само алат у туђим рукама и да је само извршавао наређења надређених. Убрзо, прилику ће имати пред кривичним судом.

Треба истаћи и да је Трбовић годинама радио у Немачкој, преквалификовао се за вариоца. Без обзира на плату од 2.000е, он жели да поново обуче униформу ради у МУП, да часно ради посао који воли и одбрани свој углед и част која му је укаљана од стране прљавих значки у врху МУП и ПУ Панчево.

Не треба сметнути с ума да је Младен Трбовић узбуњивач и херој Србије, професионалац, он часно носи своје име и презиме, али и значку полиције!

Повезане вести: