За изгубљене спорове  1,2 милијарде динара

Београд, 13.12.2016. – Министарство унутрашњих послова за изгубљене спорове у 2017. години планира буџетско издвајање од 1,2 милијарде динара.

Тако ће на казне и пенале по пресудама судова бити издвојено око 1,2 милијарде динара.
Колико нам је познато, МУП је рекордер по броју тужби запослених, будући да су судови већ деценију затрпани тужбама против овог министарства.

У већини случајева њих су подносили радници којима нису исплаћене накнаде за прековремени, ноћни рад и рад за време државних празника, за неисплаћени регрес и накнаде за годишњи одмор и топли оброк.

Пре 10 година МУП је тужило чак 20.000 запослених, а судски поступци се развлаче годинама.

Нико до сада, од надлежних и одговорних није одговарао за штету која је нанета овом органу.

Незаконитости су и даље присутне у МУП без обзира на промену менаџмента.  За нанету штету буџету нико никада није одговарао а то мотивише одговорне да се понашају како желе и како хоће.

im9ktkqturbxy8wmwi4mjuzotawnwe0nwziodfizgvjntq2owy5ytlkmc5qcgvnk5uczqmuamldlqlnadyawsovb9kyl3b1bhnjbxmvturbxy8xzdc0y2i0mtcwntk1mdqznjyyownhymq2mdzmntbmni5wbmchwga

Они се понашају по принципу: «Ја сам сада на власти нико ми ништа не може. Судови трају годинама и није ме брига како ће се завршити, тада нећу бити на власти а тај проблем решаваће неко други.»  Што је на жалост тачно.

Синдикат полиције Слога сматра да је овакав однос према новцу пореских обвезника који плаћају нечија иживавања и незаконит рад према запосленима у МУП неприхватљив и раван криминалу!

Од министра и премијера захтевамо да надлежи поштују људска и радничка права. Само на такав начин рада, зауставиће подношење тужби се плаћање судских трошкова и камата које се гомилају.

Синдикат полиције Слога

One comment

Оставите одговор